Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Verder dan je hoofd

Er zijn veel mensen die wekelijks of maandelijks naar iemand gaan die ze helpt om beter met het leven of bepaalde onderdelen daarvan om te gaan. De hulpvragen van verschillende mensen lopen enorm uiteen. Misschien gaat het over relaties, of over hun loopbaan, hun familie of persoonlijke ontwikkeling. Sommige mensen gaan naar een coach, of als er meer ernstige problematiek speelt zullen mensen misschien een psycholoog raadplegen. Veel van de werkwijze van deze hulpverleners, gaat vooral over wat er in onze hersenen en met ons gedrag gebeurd. En dat is fijn, want daar gebeurd veel dus daar kan ook veel fout gaan. Maar misschien wil jij iets verder dan jouw hoofd. Heb je het idee dat er meer is dan alleen een brein en je lichaam? Wil je met je spirituele zelf aan te slag? Dan kun je kiezen voor een holistische therapeut. Die kijkt verder en neemt je hele systeem in overweging.

Verschillende mogelijkheden

Je kunt natuurlijk verschillende therapeuten bereiken wanneer je in de holistische hoek zoekt. Deze hebben allemaal hun persoonlijke voorkeur over waar ze zich op focussen. Voor de ene is dat misschien meer holistisch coachen, voor de ander is dat meer lichaamsgericht werk. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Reiki. Reiki is een vorm van energiewerk, waarbij gekeken wordt naar onder andere jouw aura kleuren. Wanneer er een lek in je aura zit kan die worden verholpen door Reiki, maar ook blokkades in energie kunnen door Reiki worden opgelost. Maar er zijn ook andere holistische lichaamsgerichte therapieën. Zo kun je kiezen wat goed bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

Zelf aan de slag?

Misschien ben je al heel bekend met holistische therapieën en wil je zelf een opleiding gaan volgen in deze zienswijze. Dat kan natuurlijk. Er zijn veel verschillende opleidingen en cursussen te vinden. Je wilt natuurlijk dat een instituut goede kennis en kunde heeft, zodat je het van de beste leert. Zorg daarom dat je een betrouwbaar opleidingsinstituut vindt om jouw opleiding bij te volgen, zoals www.zoma-opleidingen.nl. Zij hebben jarenlange ervaring en veel keuze uit verschillende opleidingen en cursussen. Een nieuwe zienswijze ontwikkelen betekent ook jouw oude zienswijze afleren. Het is alsof je een nieuw bril krijgt en de wereld een beetje anders gaat zien. Dat is een beetje gek, maar prachtige ervaring. Dus kies de juiste opleiding en geniet van een nieuwe wereld om je heen!