Nieuw West in the Picture
Image default
Hobby en vrije tijd

Sportprijzen personaliseren: want er is maar één winnaar

Bij de meeste sportevenementen denken we nauwelijks na over de sportprijzen die worden uitgereikt. En waarom zou je ook, het gaat immers om het evenement zelf toch? Leuk dat ze die prijs krijgen, maar de prestatie is toch veel belangrijker? Dat is natuurlijk ook wel zo maar onderschat de kracht van sportprijzen niet. Ze symboliseren belangrijke eigenschappen die de voornaamste reden zijn dat we sporten en sport kijken überhaupt zo leuk vinden.

Trots, eer & erkenning

Mensen zijn diep van binnen trotse wezens. We ontlenen trots aan onze achtergrond, aan de opleiding die we hebben genoten, aan het behoren tot een bepaalde groep. En dat is precies de reden dat we al duizenden jaren aan sport doen. Al sinds de tijd van de Oude Grieken is sporten een manier geweest voor mensen om eer en erkenning te verdienen. En anders dan bij een systeem van adel en burgers, kon een goede atleet zijn positie verbeteren en naamsbekendheid opdoen.

Sportprijzen reflecteren deze diepgewortelde emoties. En daarom is de aandacht die je daar als organisator aan besteedt wel degelijk van belang. Een goedkope medaille kopen geeft meteen een signaal af dat zijn weerslag heeft op het evenement. Dat gezegd hebbende hoeft het ook geen fortuin te kosten. De meeste medailles kun je online bestellen. Soms heeft een leverancier ook een showroom waar je het assortiment kunt bekijken.

Competitief sporten is een emotionele ervaring

We worden van weinig dingen collectief zo emotioneel als van sportbeleving. Wanneer Oranje eindelijk weer eens deelneemt aan een EK of WK kun je er donder op zeggen dat heel Nederland weer overloopt van het patriottisme. Mooi wat sport teweeg kan brengen, he? Houd hier bij het bestellen van medailles voor je evenement rekening mee en vraag gewoon om hulp bij het maken van een keuze.