Nieuw West in the Picture
Image default
Auto's en Motoren

Je auto moet naar de sloop, maar hoe?

Als je snel van je auto af wilt en je niet per se de hoofdprijs voor je auto vraagt, is het verkopen van je auto aan een sloperij een goede optie. Deze partijen kunnen vaak snel schakelen en bieden een goed bedrag voor je auto, afhankelijk van de staat waar deze in verkeert. Lees hier alles over je sloopauto ophalen.

Je auto is in eerste instantie het vervoermiddel dat je naar je werk, je vrienden, je familie en de school van je kinderen brengt. Het belangrijkste aan een auto is dat hij goed en veilig moet functioneren. Het goed laten onderhouden kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Auto’s slijten en soms moeten er flinke reparaties gebeuren om je auto goed te kunnen laten functioneren. Dit kan, al naar gelang de reparatie van het onderdeel dat kapot gegaan is, flink in de papieren lopen.

Soms heb je dat geld simpelweg niet en soms is je auto het niet meer waard om er zoveel geld tegenaan te smijten. Dan blijft je auto kapot en moet je een manier verzinnen om van je auto af te komen. Eén van de manieren is de auto naar de sloop te brengen.

Niet mobiel meer

Soms is je auto niet mobiel meer. Dat er een defect is waardoor de auto niet meer start of niet meer kan rijden. In dat soort gevallen is het dus handig dat je auto opgehaald wordt om naar de sloop gebracht te worden. Dit kun je regelen door een gespecialiseerd in te schakelen dat je auto naar de sloop brengt.

Er zijn in Nederland allerlei sloperijen te vinden waar je auto naar toe kan, maar sloperijen halen normaal gesproken geen auto’s op. Zelf beschik je natuurlijk ook niet over de juiste tools om je auto veilig naar de sloop te brengen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in je auto afslepen heeft die tools wel. Ze komen de auto bij je thuis of zelfs bij de garage waar je afgekeurde auto staat ophalen en brengen deze vervolgens voor je naar de sloop.

Sloopauto ophalen

Je sloopauto laten ophalen kost natuurlijk wel geld. Gelukkig vallen de kosten hiervoor mee en wordt je auto opgehaald op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je auto wordt weggebracht naar een RDW-erkende sloperij zodat je er zeker van kunt zijn dat je netjes een vrijwaringsbewijs zult ontvangen voor je auto. Je komt hiermee op een snelle en verantwoorde manier van je auto af. En dat is fijn.