Nieuw West in the Picture
Image default
Huishoudelijk

Hoe maak je schoonmaken leuk?

Het is vaak niet het meest favoriete klusje van iedereen. Maar het moet eenmaal gebeuren. Schoonmaken. Het kan heel erg makkelijk zijn en je kan het ook leuk maken voor jezelf. Vaak is het het meest verstandig als je het schoonmaken bijhoudt. Op die manier ga je een hele grote klus uit de weg. In deze blog krijg je een aantal tips om het schoonmaken leuker en meer ontspannen te maken.

Bewust inrichten van je huis

Wanneer je zonder systeem in het wilde weg gaat poetsen zal je al snel merken dat dat geen zin heeft. Op die manier ben je meer bezig met het verplaatsen van troep dan dat je effectief aan het opruimen bent. Om het schoonmaken makkelijker te maken zou je bijvoorbeeld al kunnen zorgen bij de inrichting dat je voldoende ruimtes hebt tussen de meubelen. Als je meubelen aanschaft die direct op de grond staan hoef je er onder niet schoon te maken.

Koop nieuwe schoonmaakspullen

Vaak is het zo dat als je nieuwe schoonmaakspullen hebt gekocht dat het dan leuk is om die nieuwe spullen uit te gaan proberen. Het is dan verstandig om te investeren in die spullen, want goede spullen heb je langer profijt van en je zal merken dat het schoonmaken veel makkelijker zal gaan. Neem bijvoorbeeld een robotstofzuiger. Laat je dan wel informeren over de beste robotstofzuigers.

Schoonmaken als spel

Je zou een stopwatch kunnen gebruiken om te zien hoe snel je een klus af hebt gemaakt. Op die manier kan je het de volgende keer natuurlijk nog een beetje sneller proberen te doen. Op deze manier wordt schoonmaken dus een uitdaging in plaats van een plicht.

Rouleer de verantwoordelijkheden

In veel huishoudens worden de taken verdeeld. Het is aan te raden om de taken in het huishouden onderling te rouleren. OP die manier heb je niet steeds dezelfde saai klus voor je liggen. Door het schoonmaakritme om te gooien blijft het leuk en interessant voor iedereen. Op die manier begrijp je ook waar je partner tegenaan loopt als er eens gezeurd wordt over zijn of haar taken.

Hoe maak je het leuk voor jezelf?

Je zou tijdens het schoonmaken een muziekje aan kunnen zetten. Haal iets lekkers in huis voor na het schoonmaken. Op die manier heb je iets om naar uit te kijken wanneer je straks klaar bent. Zo wordt het ook uiteindelijk een gezellig moment in plaats van een plichtmatige klus. Probeer positief aan de klus te beginnen, dan zal je zien dat het allemaal makkelijker zal gaan.

Maak een routine van schoonmaken

Doordat je er geen zin in hebt en er tegen op ziet schiet het schoonmaken er nog wel eens bij in. Herkenbaar toch? Als dat zo is zorg dan dat schoonmaken een routine wordt. Op die manier neem je het mee in je dagindeling en zal je zien, dat als je iedere dag iets doet, dat het uiteindelijk niet zo veel meer voorstelt. Je kan bijvoorbeeld een schema maken voor jezelf, of een vast moment kiezen in de week waarop je de schoonmaak gaat doen. Dat is maar net wat je zelf het meest prettig vind.

https://www.trending.nl