Nieuw West in the Picture
Image default
Vakantie

Brugge: een stad die je zeker eens moet bezoeken

Brugge is een kleine stad in West-Vlaanderen (België) en elk jaar bezoeken heel wat toeristen deze mooie stad. Maar met alle andere reismogelijkheden vraag je je misschien af of Brugge wel een bezoek waard is? Brugge is  zeker een bezoek waard. Als je erover dacht om naar Brugge te reizen, moet je die gedachte zeker doorzetten en beginnen met plannen!

Bezienswaardigheden Brugge

Brugge is niet zo groot, maar er is genoeg te doen als je er bent.

Ervaar de middeleeuwse stad zelf – Ronddwalen in het kleine maar middeleeuwse centrum van Brugge zal je de ogen openen. Het is waarschijnlijk de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Dus zeker een bezoek waard.

Belgisch eten & drinken – Ok, dit is geen reden om Brugge zelf te bezoeken, maar meer om naar België te reizen. Maar ook het Belgische eten & drinken is op zichzelf al een bezoek waard. Geweldig Belgisch bier, de fijnste chocolade (in de hele wereld) en nog veel meer. Brugge heeft zelfs zijn eigen bier: Brugse Zot (Brugse Zot), een must om uit te proberen als je in Brugge bent.

Windmolens rond Brugge – Brugge wordt vaak het “Venetië van het Noorden” genoemd. Dat komt door de grachten die door het hele centrum lopen en de wateromheining rond de stad. Binnen dat waterhek vind je historische windmolens. Een must do wandeling of fietstocht door Brugge.

Brugs Bierfestival – Elk jaar (in september) is er een Brugs Bierfestival. Een flink aantal Belgische brouwerijen komt samen op het marktplein en het Belfort en laat toeristen en plaatselijke bewoners hun bieren proeven. Echt de moeite waard als je er bent.

Combineer met Gent, Antwerpen of Brussel – Omdat Brugge niet zo groot is, kun je het in 2 of 3 dagen bekijken. Waarom dan niet een andere Belgische stad bezoeken die op slechts 1 uur afstand ligt? Denk aan een bezoek aan Gent, Antwerpen of Brussel terwijl je Brugge bezoekt.

Waar overnachten in Brugge

Het populairste gebied voor bezoekers aan Brugge is het centrum van de stad, soms “in de Ring” genoemd vanwege de Ringweg die om het centrum van de stad loopt. Enkele van de beste hotels in Brugge vind je hier, want de meeste toeristische attracties zijn er gevestigd.

Het centrum van de stad is vrij klein, ongeveer twee mijl in doorsnee, dus elk hotel zal op wandelafstand zijn van wat je wilt zien. Het middelpunt van alle activiteiten in Brugge is de Markt, gemakkelijk te vinden door de 83 meter hoge klokkentoren op het plein. Als je je afvraagt waar je in Brugge kunt verblijven voor de kerstmarkt is het centrum van de stad beslist de juiste wijk om te verblijven.

Veel hotels in de Brugse binnenstad zijn gezinsvriendelijk en kinderen zullen dol zijn op alle groene ruimte langs de rivier om te rennen en achter de eendjes aan te rennen. Dit UNESCO Werelderfgoedcentrum is het beste gebied voor toeristen in Brugge.