Nieuw West in the Picture
Image default
Industrie

Koppel eenvoudig installaties met ANSI flenzen en kwaliteitsfittingen

In de (petro)chemische industrie worden ANSI flenzen veelvuldig gebruikt om op eenvoudige én efficiënte wijze installaties aan elkaar te koppelen. Het wordt gezien als een van de meest geschikte werkwijzen voor een veilige verbinding. Daarnaast worden rvs fittingen vaak toegepast in deze industrieën, omdat deze een stuk langer meegaan dan onbehandelde lasfittingen. Op de lange termijn scheelt dit veel in onderhoud en werkzaamheden, maar ook in kosten!

Verschillende materialen zijn verkrijgbaar voor uw buizensysteem

Wilt u graag een nieuw buizensysteem installeren? Maak dan gebruik van handige ANSI flenzen en rvs fittingen. Het buizensysteem moet namelijk wel goed afsluiten, aangezien het gassen of vloeistoffen van A naar B transporteert. Door rvs fittingen te gebruiken in plaats van andere onbehandelde lasfittingen, zult u minder snel roestschade ervaren. Daarom zijn deze fittingen vooral geschikt voor vloeistoffen zoals koelwater.

Verbind uw installaties met ANSI flenzen

De ANSI flenzen worden vooral verkocht als slip-ons. Dit betekent dat de flens over een bestaande buis wordt geschoven en is erg populair vanwege de eenvoudige installatie. Hierdoor klemt het zich om de buis heen, waardoor verbinding met een andere buis ontstaat. Naast slip-ons zijn er nog andere varianten van de ANSI flenzen, zoals:

  • Draadflenzen die met gebruik van een schroefdaad op de buis worden geschroefd.
  • Blindflenzen om een buis af te sluiten.
  • Welding-neck flenzen, speciaal voor buizen waar een grote druk op komt te staan.

Bij Technisch Handelsbureau Hellebeuk vindt u de perfecte ANSI flenzen voor uw toepassingen. Er zijn namelijk vele varianten beschikbaar met verschillende diameters en diktes. Ook vindt u hier buizen en verschillende andere fittingen, bijvoorbeeld van rvs, zodat dit de perfecte one-stop-shop voor u is. Zo bent u verzekerd van een goede aansluiting van uw nieuwe buizensysteem.

Plaats eenvoudig een bestelling

Om een bestelling van ANSI flenzen of rvs fittingen te plaatsen, belt u gewoon met de specialisten. Geef de gewenste afmetingen en aantallen door en u ontvangt uw producten vaak al binnen een dag!

Gerelateerde artikelen

Het grote belang van industriƫle lijm in diverse sectoren

Een betrouwbare partner voor het bestellen van een elektrische kettingtakel

Waar vindt u de juiste heftruckbanden?