Nieuw West in the Picture
Image default
Mobiliteit

Hoe werkt gps tracking?

GPS is de afkorting van Global Positioning System: een wereldwijd systeem dat bepaalt waar je bent. Een netwerk van 32 satellieten bepaalt je positie. De GPS tracker combineert de afstand tot de satellieten met de informatie over de plaats van de satellieten en komt daarmee tot de plek waar de tracker zich bevindt.

Aan de hand van een ingebouwde simkaart worden de locaties beveiligd doorgestuurd naar een server waar alles wordt omgezet tot een locatie op de kaart of zelfs een sluitende digitale ritregistratie.

 

GPS tracker

Los van de satellieten die om de aarde draaien, wordt het werk dus door een klein kastje gedaan dat in een auto, boot, scooter of ander voer- of vaartuig zit. Zo’n klein kastje, de GPS tracker, kan verschillende informatie ophalen van het voertuig. Denk daarbij aan de locatie, snelheid, wanneer er is gestart, gestopt maar ook zaken als een sabotage- of diefstalmelding. Ideaal om te weten of uw waardevolle eigendommen nog wel op hun plek staan.

 

GPS tracker kopen

Er als u dan heeft besloten om een GPS tracker te kopen, dan is er nogal een hoop keuze. In Nederland zijn er veel leveranciers, maar ook via bekende wegen is er in het verre oosten ook veel beschikbaar. Let dus goed op. Kijk goed hoe er wordt omgegaan met privacy en opslag van uw gegevens, waar de software wordt ontwikkeld en of al uw gegevens dus niet op straat liggen én kijk goed dat u niet teveel betaalt. Waar vroeger tarieven van €30 per maand voor een ritregistratiesysteem acceptabel waren, kan het tegenwoordig voor minder dan 33% van dat bedrag.

 

GPS tracking

Nog een laatste tip als u aan de slag gaat met GPS tracking. U kunt kiezen voor een mini OBD2 GPS tracker, die u zelf eenvoudig in het voertuig kunt klikken. Ook bestaan er mogelijkheden voor systemen die worden ingebouwd achter het dashboard en voeding en schakeling van het contact via de kabelboom krijgen. Maak hier een weloverwogen keuze in.

 

https://www.trackjackeurope.com/trackjack-go/