Nieuw West in the Picture
Image default
Sport

5 tips voor een betere wandelervaring

Als je gaat wandelen wil je natuurlijk het meeste uit je ervaring halen. Rustig de prachtige natuur opnemen, even picknicken tussendoor misschien en dan weer op weg de rest van de route afleggen. Met deze vijf tips haal je het meeste uit je wandeling. 

  1. Zorg voor goede wandelschoenen

Het allerbelangrijkst om goed te kunnen wandelen zijn de juiste schoenen dragen. Je gaat niet over de Veluwe struinen op hoge hakken bijvoorbeeld. Er zijn vele verschillende wandelschoenen waar je uit kan kiezen, je kan ze zelfs op maat laten maken. Wandelschoenen zijn ingedeeld in bepaalde klasse, van A tot D. Dit heeft te maken met welke terreinen je vaak trotseert in je wandelingen. Vaak kan je bij een professional om hulp vragen welke van deze schoenen het meest past bij jouw ideale wandeling. Bekijk het aanbod op skischoenopmaat.nl.

  1. Let op de sokken die je aantrekt

De sokken die je draagt hebben meer invloed op de wandeling dan je denkt. Verkeerde sokken kunnen gaan schuren, bijdragen aan blaren en je wandeling een stuk moeizamer of onprettiger laten verlopen. De beste wandelsokken geven je extra ondersteuning, zijn goed vocht absorberend, ademen goed en hoor je nauwelijks te voelen zitten. Vaak kun je ze op dezelfde plek kopen als de wandelschoen. Trek ze ook meteen aan tijdens het passen zodat je zeker weet dat de schoenen en sokken een match zijn. 

  1. Zorg voor een goede wandeluitrusting

Net zoals juiste wandelschoenen en sokken belangrijk zijn, is de rest van je uitrusting ook belangrijk. Een juiste formaat rugzak en goede wandelkleren dragen net zoveel bij aan een relaxte wandeling als de rest. Voor een rugzak is het belangrijk dat hij niet te groot is, maar dat alles er wel in past wat je wilt meenemen. Om te voorkomen dat je dingen vergeet mee te nemen is het handig vooraf een lijstje te maken met alles wat je nodig hebt. Op deze manier kan je met een gerust hart aan je wandeling beginnen. 

  1. Plan vooraf je route

Er zijn tegenwoordig enorm veel wandelapps, zowel gratis als betaalde, de mogelijkheden zijn eindeloos. De kans dat je verdwaald is daarom erg klein, toch is het verstandig vooraf je route te plannen. Zo kan je van te voren bekijken welke prachtige dingen je wilt zien, wat de beste pauze plaatsen zijn en of je nog andere bijzondere dingen tegenkomt. 

  1. Probeer eens iets nieuws

Als je iemand bent die vaak dezelfde routes loopt kan dat nog wel eens saai worden. Tegenwoordig heb je ook zoiets als geocaching. Dit zijn vooraf bepaalde wandelroutes waarbij je aanwijzingen krijgt om een schat te zoeken. Er zijn kleine doosjes, tassen of andere voorwerpen verstopt en daar zitten vaak kleine cadeautjes in. De bedoeling is wel dat je er iets in terug doet voor de volgende spoorzoeker om te vinden. Dit is een leuke interactieve manier om eens op een andere manier te wandelen. 

Welke manier je ook kiest voor je wandeling, met deze tips maak je er zeker het beste van. 

 

https://www.skischoenopmaat.nl/