Nieuw West in the Picture
Image default
Sport

Metersnoek op vakantie

Tijdens de Coronatijd is er niet veel te doen buiten. Gelukkig is er de hengelsport. Voor mij een welkome afwisseling om lekker een paar uur buiten te zijn en te genieten van de natuur. Aangezien ook het gezin toe is aan vakantie, wordt besloten een rustig vakantiepark op te zoeken. Tijdens het verblijf kunnen dan de hengels in en kunnen we ondertussen quality time hebben met elkaar. Met een openhaard erbij en een bak vol boeken, Ipads en spelletjes komen we de dag wel door. Eigenlijk een heel entertainmentbox voor het gezin zo te zeggen. Aangezien het december is, is het vissen op roofvis de meest logische optie. Uit een zoekactie op internet zitten er enkele mooie snoeken op het water, wat de man vertrouwen geeft. 

De eerste avond worden de hengels nog in de kast gelaten. Dan de tweede dag worden de viskoffer leeg getrokken en de hengels opgetuigd. Met een haring en een horsmakreel wordt een start gemaakt. Uiteindelijk blijkt pas in de avond een eerste aanbeet een feit. Met een voorzichtige reeks piepen komt het snel weer tot stilstand. Toch maar snel de laarzen aan en even kijken. Bij het strak draaien van de vislijn blijkt er toch een goede weerstand. Na het zetten van de haak komt er na een korte dril een snoek van in de 90cm naar boven. Toch een best beest. De rest van de avond brengt niets meer. 

De volgende ochtend gaan de hengels direct weer uit. Ook nu duurt het weer tot de schemer voordat er een aanbeet volgt. Dit keer is een duidelijk een zware vis. Met logge slagen wordt en steeds lijn van de spoel getrokken en ook tijdens het binnenhalen van de vislijn is het duidelijk dat de tegenstander gewicht meeneemt. Na een minuut of 10 komt er eindelijk een brok snoek aan de oppervlakte. Snel wordt het net er onder gezet, maar dat blijkt een uitdaging. Na het meten blijkt het een snoek van 108 cm met een dikke buik. Dat is nog eens leuk om samen met de kids en vrouw lief te vangen. Weer eens een ander vakantie kiekje. 

https://www.sportvisgigant.nl/