Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een rolsteiger handig?

Met een rolsteiger zijn alle werkzaamheden mogelijk. Het is heel handig om er mee te klussen en het is veiliger dan bijvoorbeeld een ladder. De aanschaf van een steiger is kostbaar, maar zal zich zeker snel terugverdienen. Een veilige en handige rolsteiger kopen, kan bij rolsteiger.net. 

De basis van een rolsteiger

De rolsteiger is heel handig wanneer je op grote hoogte aan het werk wilt gaan. De rolsteiger bestaat uit verschillende losse onderdelen waarmee je een geheel kunt maken. De hoogte zal uiteindelijk bepalen hoeveel en welke onderdelen je nodig hebt. Één ding is in ieder geval zeker: de steigerwielen worden aan de onderkant vastgezet, zodat de steiger kan rijden. Voordat er begonnen wordt met het opbouwen van de steiger is het verstandig om eerst de handleiding te lezen. Wanneer je gaat beginnen met het verdiepen in de onderdelen van een rolsteiger, zul je onderdelen tegenkomen als schoren, platformen, wielen en opbouwframes. Deze onderdelen zijn allemaal onmisbaar voor een veilige opbouw van de rolsteiger. 

Rolsteiger of een ladder? 

Een rolsteiger is wellicht een kostbaar product, maar zeker geen weggegooid geld. Al snel kom je na de aankoop erachter waarom het nou zo handig is. Zo is een rolsteiger veiliger om op te werken dan een ladder. Op een rolsteiger kan je gemakkelijker manoeuvreren en het is makkelijker om vallende objecten te ontwijken. Een rolsteiger huren, is duurder dan kopen. Als je het koopt dan krijg je een investeringsaftrek terug en je hoeft geen tijd te besteden aan het reserveren, ophalen en wegbrengen. Daarnaast hoef je geen verantwoording af te leggen op het moment dat er een lichte beschadiging is. Wanneer er echt iets kapot is, kun je altijd nog nieuwe losse onderdelen bestellen. 

 

Bij de aankoop van een rolsteiger is het verstandig om er een aanhanger bij te nemen. Je krijgt namelijk vaak extra korting en dat is meer dan wanneer je het los van elkaar besteld. Hetzelfde geldt voor steigermaterialen, hoe meer je koopt, hoe meer korting. 

Tips voor de aanschaf van een rolsteiger

  • Op welke hoogte wil je gaan werken? Wanneer je het huis gaat verven, is het verstandig om rekening te houden met de werkhoogte. Deze bereken je door: platformhoogte + twee meter. 

  • Let op de keuze voor de soort vloer. Een lichtgewicht platform is bijvoorbeeld duurder dan een houten vloer.

Er zijn verschillende lengtes voor het platform. De meeste mensen kiezen voor een lengte van 2,5 meter. Wanneer je wat kleiner wilt is 1,9 meter een goede optie en wil je een groter platform, dan is 3,05 meter de juiste keuze.