Nieuw West in the Picture
Image default
Tuin en buitenleven

Geef je tuin een boost met een knotwilg!

Ben je op zoek naar een échte toevoeging voor je tuin? Overweeg dan zeker de knotwilg! Deze boom is het symbool voor natuurlijke schoonheid, maar daarnaast heeft de boom vele voordelen te bieden. De boom kom je vaak tegen in Nederland en dat is niet voor niets, het is een boom die je tuin echt een boost geeft.

De natuurlijke schoonheid van de knotwilg

De knotwilg is een sterke boom, het bovenste gedeelte van de boom wordt de knot genoemd, de boom is deel van de wilgenfamilie. De knot ontstaat tijdens het kweekproces, op een bepaalde hoogte wordt de boom afgezaagd, zo ontstaat de knot. Het prachtige van deze boom is op de plek van de knot groeien de takken en wordt de knotwilg een mooie volwassen boom. De takken hoeven slechts om de 2 jaar worden gesnoeid, zo krijgt de boom zijn gezonde look terug. De natuurlijke schoonheid van de knotwilg zit hem in de kleur van de bast, de twijgen en de bladeren. In de winter verliest de boom zijn bladeren, maar niet zijn schoonheid, de prachtige kleur van de bast en de twijgen zorgen ervoor dat de boom er zelfs in de winter goed uitziet!

De voordelen van de knotwilg

De knotwilg heeft naast zijn natuurlijke schoonheid nog meer voordelen. De boom gedijt uitermate goed in natte gronden, voor tuinen met een slechte drainage is de boom ideaal, hij filtert het water en beheert het waterniveau. Op de warme zomerdagen geeft de knotwilg de nodige schaduw, daarnaast biedt het ook privacy, de knotwilg dient als een soort schutting en voorkomt dat mensen zomaar je tuin inkijken. De boom trekt zeer veel dieren aan, voor vogeltjes is het de ideale plek om hun kleintjes groot te brengen in een beschutte plek, maar voor insecten is er een overvloed aan voedsel. 

Onderhouden van de knotwilg

De knotwilg is gemakkelijk te onderhouden, ze hebben geen speciaal onderhoud nodig. Zolang je de boom om de 2 jaar snoeit, verliest de boom zijn natuurlijke schoonheid niet. Het overtollige water in je tuin slokt de knotwilg zelf op met hun diepe gangenstelsel van wortels.

 

Als je je tuin een échte boost wilt geven, kies dan voor de knotwilg! De boom is het symbool voor natuurlijke schoonheid, brengt vele voordelen met zich mee en is gemakkelijk te onderhouden, dit maakt de boom ideaal voor elke tuin

 

https://www.brienissen.nl/content/78-knotwilg