Nieuw West in the Picture
Image default
Verbouwen

De beste soorten mudroom vloeren voor jou

Nu u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een spat kamervloer, laten we het eens hebben over specifieke materialen. Hier zijn enkele van de beste mudroom vloeren opties:

De tegelvloer

Tegelvloeren zijn een goede optie voor mudrooms omdat ze relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Het kan ook kostenvriendelijk zijn, visueel aantrekkelijk, en zo sterk als… nou ja, tegels. Voordat u ervoor kiest om tegels in uw mudroom te installeren, moet u echter beslissen of u porselein of keramiek wilt.

Elk van deze soorten vloerbedekking is een goede keuze, maar ze hebben hun eigen voor- en nadelen. U moet zich ook bewust zijn dat tegels kunnen worden gemaakt van bijna alles, maar voor het doel van dit artikel, gaan we de twee meest voorkomende keuzes te behandelen. Zo kunt u ook kiezen voor PVC vloeren, in dat geval is de Ambiant Vivero PVC collectie wellicht een goede keuze voor u.

Porseleinen tegels

Als we technisch worden, porselein is een soort keramiek-maar het is gemaakt van meer verfijnde klei en gebakken op een veel hogere temperatuur. Dit maakt het zelfs meer waterdicht dan gewone keramiek.

En met waterbestendigheid komt ook vlekbestendigheid, zodat u te maken heeft met een type mudroom vloer die relatief gemakkelijk te onderhouden is. Als netheid een belangrijk deel uitmaakt van uw leven, is dat een totale spel-wisselaar.

Maar aan de andere kant kunnen porseleinen tegels ook superglad worden als ze nat worden, en dat is niet ideaal voor een mudroom. Denk er eens zo over: er is een schaal genaamd de Coëfficient of Friction Rating (COF) die meet hoe glad iets is. Hoe hoger de waarde, hoe minder glad de tegel.

Een COF van ten minste .50 (nou ja, technisch gezien .42) wordt aanbevolen voor vloeren. Porselein valt vaak aan de goede kant van dat getal, maar niet altijd – dus zorg ervoor dat u uw vloerbedekking dealer vraagt voordat u uw tegels koopt! Dat een tegel mooi is, wil nog niet zeggen dat hij geschikt is voor uw mudroom.

Keramisch, waarom?

Aan de andere kant, heb je keramische tegels. Het is iets poreuzer dan porseleinen tegels, waardoor het iets vatbaarder is voor vlekken. Het is echter ook minder glad als het nat is. Nogmaals: dit is zeker iets om te overwegen bij het maken van uw mudroom vloer keuze, omdat de kans groot is, op een gegeven moment, dat iemand binnenkomt met natte schoenen!

Al het andere terzijde, onthoud: er zijn letterlijk duizenden opties als het op tegels aankomt. We hebben het nog niet eens gehad over cementtegels, de vraag of tegels geglazuurd of ongeglazuurd zijn, klikbare tegelvloeren, of een van de eindeloze overwegingen die u hebt bij de aanschaf van een tegelvloer.

Ons advies? Als u erover denkt om tegels te kiezen voor uw mudroom, ga dan rechtstreeks naar de bron – zoek een vloerenwinkel in uw omgeving en vraag het hen. Zij kunnen al uw specifieke vragen over tegelvloeren voor mudrooms beantwoorden.

De vinyl planken

Hoewel wij het liever “vinyl planken” noemen (de meest algemene en eenvoudige term), wordt dit product ook aangeduid met LVT (luxury vinyl tile), LVP (luxury vinyl plank), en nog een miljoen andere namen. Hoe je het ook noemt, vinyl planken zijn een van de beste soorten vinyl vloeren die er zijn.

Wat is een vinyl plank precies?

 Het is een type vloerbedekking dat kan worden gemaakt om eruit te zien en aan te voelen als in principe alles (hout, meestal), maar met het voordeel van een volledig synthetische constructie. Dit geeft vinyl planken vloeren een ongelooflijke duurzaamheid. Plus, nieuwe hi-tech vooruitgang in de productie hebben vinyl planken mooier dan ooit gemaakt.

Hoeveel mensen houden van vinyl planken vloeren? Laten we het zo zeggen: LVT zal naar verwachting in 2024 een industrie van 31,4 miljard dollar zijn. Als u op zoek bent naar de meest duurzame mudroom vloer mogelijk, dan is vinyl plank misschien wel uw beste optie. Oh, en hebben we al gezegd dat het volledig waterdicht is?

Plus, LVT is gemakkelijk te installeren. U kunt het vastlijmen zoals de meeste soorten vloerbedekking, of u kunt in plaats daarvan kiezen voor een click-lock product. Als je hebt gelezen hoe je een hardhouten vloer installeert, weet je het verschil – maar als je dat niet hebt gedaan, klik-vast vloeren worden geïnstalleerd via een systeem van in elkaar grijpende planken in plaats van te worden bevestigd aan een ondervloer. Dit maakt het een veel gemakkelijkere doe-het-zelf vloer.

Hier moet je rekening mee houden:

Houd er wel rekening mee dat, zoals bij alle vloerbedekkingen, minder dure opties er misschien niet zo mooi (of realistisch, als u probeert hout na te bootsen) uitzien. En in het algemeen zijn vinyl planken vloeren niet de meest milieuvriendelijke optie. Het is tenslotte gemaakt van plastic! 

Vinyl vloer

Vinyl vloerbedekking doet je misschien denken aan de keuken van je oma toen je opgroeide, maar deze vloerbedekking heeft nog steeds veel te bieden. Het is waterdicht, het is budgetvriendelijk en het is super eenvoudig schoon te maken.


https://vloerenbaas.nl