Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Bubbeltjesplastic: niet alleen om producten veilig mee te verzenden

Bubbeltjesplastic: niet alleen om producten veilig mee te verzenden

Wie wel eens online een kwetsbaar of breekbaar product bestelt dat gewoon door de brievenbus past, is het misschien al wel opgevallen dat dit product vaak in een bubbeltjesplastic envelop wordt verstuurd. Bubbeltjesplastic enveloppen worden ook wel luchtkussen enveloppen genoemd. Deze enveloppen zien er aan de buitenkant uit als een standaard envelop, totdat je de envelop openmaakt. Aan de binnenkant tref je namelijk een beschermende luchtlaag aan. Deze luchtlaag, gemaakt van bubbeltjesfolie/noppenfolie, zorgt ervoor dat kwetsbare en breekbare producten niet beschadigd raken tijdens het transport. Op deze manier kunnen producten zoals USB-sticks en boeken veilig worden verstuurd en hoef je dus niet bang te zijn dat jouw bestelde producten gehavend op jouw deurmat belanden.

Maar dit is niet de enige toepassingsmogelijkheid van bubbeltjesplastic. Ben jij ook benieuwd geraakt naar de manieren waarop bubbeltjesplastic nog meer gebruikt kan worden? Lees dan even snel verder! Want in deze blog laten we je zien dat bubbeltjesplastic niet alleen gebruikt kan worden om producten veilig mee te verzenden.

 

Prima isolatiemateriaal

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar noppenfolie kan prima gebruikt worden als tijdelijk isolatiemateriaal. Heb je last van erge tocht in je woning en duurt het nog wel even voordat er iemand langskomt om dit euvel te verhelpen? Koop dan een groot stuk noppenfolie en knip het op maat van het raam waar je last hebt van de tocht. Spuit met behulp van een plantenspuit wat water op het raam en plak de folie er vervolgens tegenaan. Zo hoef je niet langer in de tocht te zitten!

 

Fancy kalender

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van bubbeltjesplastic is er een heuse bubble wrap kalender te koop. Deze kalender is, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van een laagje bubbeltjesplastic. Achter elk bubbeltje zit een dag. Zoals je misschien al wel kunt raden is het de bedoeling dat je elke dag het bijbehorende bubbeltje ‘popt’. Ook krijg je bij deze kalender een velletje met gekleurde stickers geleverd, zodat je er zelf belangrijke en speciale dagen mee kunt aangeven. De bubble wrap kalender is ontworpen in Brooklyn en bestaat maar liefst tien jaar. Je kunt een dergelijke kalender ook heel eenvoudig zelf maken. Op het internet kun je tal van instructies vinden hoe je dit doet.

 

Wist je dat….?

Wist je dat noppenfolie in verschillende vormen en maten te verkrijgen is? Bubbeltjesplastic ooit uitgevonden is als een nieuw soort behang met textuur? En het allemaal begint met hele kleine bolletjes hars die niet groter zijn dan een grindkorrel?

https://blokpackaging.com/