Nieuw West in the Picture
Image default
Vervoer en transport

Koel- en vriestransport

Vers aan Tafel, Frutarom, McCain, Aviko en Iglo zijn stuk voor stuk vast klant van Frigo Group. Al jaren laten zij het gehele logistieke traject over aan deze firma. Frigo Group heeft haar zaken goed op orde. Zo wordt het koelhuis iedere drie maanden gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Op alle laad- en losdocks van het geconditioneerd vervoer staan beveiligingscamera’s gericht die de in- en uitgaande vrachten dag en nacht in de gaten houden.

Frigo werkt met een op maat gemaakt Warehouse Management Systeem (WMS). Via EDI-verbindingen worden klanten voorzien van voorraad- en ordergegevens. Alle voorkomende Value Added Logistics (VAL) activiteiten behoren tot het dagelijks werk van het Frigo-team. Hieronder vallen onder andere douaneafhandeling, groupage, laden en lossen van containers en orderpicken. De gekoelde en diepgevroren producten worden met de grootst mogelijke zorg behandeld. Belangrijke certificaten waar Frigo Group over beschikt zijn IFS Logistics en Skal. Aanvullend zijn de vergunning Entrepot C en vergunningen K en B voor vlees aanwezig. Veel van de medewerkers zijn al jaren in dienst bij Frigo. Er wordt onderling veel overlegd. De personeelsleden worden regelmatig bijgeschoold en getraind.

Frigo Group heeft twee hoofdlocaties. Het vrieshuis staat in Nieuw-Vennep. De planning van het gekoeld transport en de opslag gebeurt op kantoor in Geldermalsen. De koelloods biedt plek aan 22.000 pallets. Er zijn vier vriestunnels waar 100 ton per dag verwerkt kan worden. Ieder product vraagt om een specifieke opslagtemperatuur. De temperaturen in de verschillende ruimtes gaan van -26 tot +5 graden Celsius. Ron Sprengers heeft de operationele leiding in Nieuw-Vennep. Hij werkt nauw samen met Alex Dol die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op kantoor. De derde belangrijke man is Robert Hofmans; hij houdt de kwaliteit in de gaten. De klantenservice bestaat uit Dannie Timmers, Debby Sloos en Mary-Jane van den Hoek. Zij staan alle relaties te woord. Meestal per telefoon, maar geregeld ook via email. Wil jij een van de customer service medewerkers spreken? Je kunt een mail sturen of bellen met +31 252 419 017.

https://www.frigogroup.com/nl/