Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Een feest organiseren in je tuin

De dagen worden langer en de avonden zijn al wat warmer. Daardoor het het perfecte moment om een tuinfeest te organiseren! Een tuinfeest is een leuke oplossing voor vrienden en familie en kan zelf worden ingevuld. Het kan heel relaxed zijn, maar ook heel high class, afhankelijk van de energie die je er zelf wil insteken. Het is namelijk ook ideaal voor elke gelegenheid, daarom zetten we graag een aantal tips uiteen om jouw tuinfeest in goede banen te leiden. 

 

 

1. Zet je tuin op orde met de juiste tuinmeubels

Een tuinfeest lukt natuurlijk niet als je niet de juiste tuinmeubels aanwezig zijn om de gasten te laten zitten. Zorg voor genoeg zitbanken en stoelen zodat iedereen kan zitten. Probeer ook een grote tafel en een reeks bijzettafels te voorzien, zodat hapjes en drankjes gemakkelijk neergezet kunnen worden. Je kan het tuinfeest ook combineren met een barbecue, waardoor de tuinmeubels nog meer van pas gaan komen.

 

2. Laat je buren iets weten

Wanneer je een tuinfeest geeft kan het zijn dat je muziek speelt en veel praat met je gasten. Dit kan de buren storen, dus om conflicten te vermijden, laat je hen best vooraf iets weten, zeker wanneer je denkt dat het effectief laat kan worden. Neem eventueel een kleinigheid mee om hen te bedanken voor hun geduld of om de plooien wat glad te strijken.

 

3. Laat je gasten weten dat het een tuinfeest is

Een tuinfeest vraagt ook wat voorbereiding van de gasten. Zo moeten ze zorgen dat ze warm genoeg gekleed zijn. Het is namelijk onaangenaam wanneer men een lange tijd buiten zit terwijl men daar eigenlijk niet op gekleed in. Daarnaast is ook het schoeisel van belang. Hoge hakken in glas zijn bijvoorbeeld een slecht idee, dus je gasten moeten zeker de kans hebben om zich voor te bereiden. Ten slotte is het een goed idee om de voorkeuren over het eten te vragen aan je gasten. 

https://www.outsidemeubelen.nl/