Nieuw West in the Picture
Image default
Winkelen

3 tips voor de inrichting van je slaapkamer

3 tips voor de inrichting van je slaapkamer

Onze slaapkamer, het grootste deel van de tijd brengen we hier door met onze ogen dicht. Toch is een goed en vooral sfeervol ingerichte kamer essentieel voor een goede nachtrust. De trend van dit moment is een hotel chique slaapkamer. Voor wie wel eens in een hotel is geweest, zal hebben gemerkt dat de slaapkamer heel huiselijk is ingericht met allerlei accessoires. Hierdoor creëer je sfeer in je slaapkamer, wat ervoor zorgt dat we ons er doorgaans een stuk fijner voelen. Laten we eerlijk zijn, je valt toch liever in slaap in een gezellige en sfeervolle ingerichte slaapkamer, dan in een kale kamer met enkel een bed? Met deze 3 tips kun jij je slaapkamer gezellig inrichten!

Muren

De muren van onze slaapkamer zijn vaak wit en wit reflecteert. Dat zorgt er dus voor, dat vooral in de zomermaanden wanneer het vroeg licht is, ook onze slaapkamer al redelijk snel erg veel lichtinval krijgt. Niet heel erg, maar wanneer je kiest voor wat donkere kleuren, zal dit zowel de lichtinval als de sfeer van je kamer ten goede komen. Zo kun je kiezen voor een groene muur met bijvoorbeeld een muurcirkel ter decoratie. Een andere optie, is om te kiezen voor een behang. Dit kan zowel een fotobehang met leuke prent zijn, als een eenvoudig vliesbehang die je vervolgens oversaust naar eigen smaak. Zo kun je relatief eenvoudig zelf wat extra sfeer aanbrengen in je slaapkamer.

Kussens

Niet alleen een andere kleur op je muur en het ophangen van verschillende muurcirkels zorgen voor een stuk extra sfeer, maar bij een echte hotel chique slaapkamer, mogen kussen natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen onze welbekende kussens waar we de nacht op doorbrengen, maar ook sierkussens aan zowel het voeten- als hoofdeind zorgen ervoor dat je kamer een stuk sfeervoller oogt.

Accessoires

Accessoires niet alleen je woonkamer gezellig, maar dit geldt ook voor onze slaapkamer. Door de juiste kleur op je muur en positionering van wandcirkels te combineren met verschillende soorten woonaccessoires zorg jij voor één geheel. Wat we vaak terugzien in een slaapkamer zijn planten en vazen. Niet alleen is een plant de perfecte decoratie, maar is het ook nog eens goed wanneer je kiest voor een luchtzuiverende plant. Zo vang je dus meteen twee vliegen in één klap!