Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Bureau kopen: alle keuzes op een rijtje

Zoals wellicht bekend, is meer thuiswerken de nieuwe norm. Als we niet samen kunnen komen in kantoren vanwege een virus, dan is het wel omdat we minder moeten forenzen om de stikstofuitstoot te reduceren. Hierdoor worden er meer thuiswerkplekken ingericht. De laptop op de keukentafel gaat maar even goed, maar zodra het echt op urenlang werken uitkomt, zit je in de verkeerde houding. De oplossing is een goed bureau in huis. Maar wat is een goed bureau, en waar haal je het goede bureau vandaan? In deze tekst enkele suggesties die de keuze makkelijker zal maken.

Run op refurbished kantoormeubilair

Als je het logisch zou beredeneren moeten er voldoende bureau’s zijn. Als de kantoren leeg zijn en blijven, dan kan het kantoormeubilair eruit en naar de mensen thuis worden gebracht. In de praktijk werkt dat anders. Nu is er wel een goede tussenweg, er zijn bedrijven die gebruikt kantoormeubilair verhandelen. Opvallend is dat die bedrijven niet goedkoop zijn, maar dat zij wel topmerken verkopen. Nu is kantoormeubilair al te omschrijven als duurzaam, zo zijn werkbladen krasvast. Een kantoor wordt fiscaal afgeschreven en als het aan vervanging toe is, is het nog lang niet versleten. Om die reden is te overwegen om te investeren in refurbished, ook al is het niet goedkoop en moet je soms snel zijn omdat er een run op is. Uiteindelijk heb je dan thuis dat onverslijtbare bureau staan. Omdat het onverslijtbaar is het advies om dan te kijken voor een zit-sta bureau. Nu ben je nog jong, kun je nog urenlang achtereen zitten, maar hoe zit dat in de toekomst? Als er alvast een zit-sta bureau is en er komen rugklachten, dan kun je dat opvangen door af en toe een tijdje al staande te werken.

Als degelijkheid zo belangrijk is, is goedkoop dan duurkoop?

In principe is de kwaliteit helemaal niet zo belangrijk. De reden waarom de keukentafel niet goed is komt omdat het de verkeerde hoogte heeft. Een simpel werkblad van de bouwmarkt gemaakt tot een eenvoudig hoekbureau tegen de muur volstaat, zolang de bovenkant van het werkblad maar de juiste hoogte t.o.v. de vloer heeft. Misschien is het zelfs beter omdat je dan geld kan overhouden om een goede ergonomische bureaustoel te kopen, een voorziening om de monitor op de goede hoogte te plaatsen, en al wat meer wat nodig is voor een goede thuiswerkplek. Bij alles wat je op een kantoor aantreft, daar is over nagedacht. De verlichting, de luchtcirculatie, echt alles, dus het bureau is slechts een hulpmiddel om een goede werkhoogte verkrijgen. Het kan dus slim zijn om eerst op Marktplaats rond te kijken of dat je daar een voordeeltje aantreft, daarna kijk je naar het degelijke refurbished, om daar weer na te besluiten om zelf iets in elkaar te knutselen. De thuiswerkplek hoeft immers niet dat representatieve kantoor te zijn waar de klanten komen. De thuiswerkplek moet een gezonde en prettige plek zijn om je werk te doen, een bureau hoort daarbij.