Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je de waterdruk bij je thuis verhogen?

Onvoldoende waterdruk in je huis is erg irritant. Het meest beroerde hieraan is dat als je een kraan openzet, daar niet de krachtige waterstraal uit komt die je nodig hebt. Vooral met douchen is dit erg onaangenaam. Op een koude winterochtend of een gure herfstavond wil je gewoon lekker onder een krachtige douchestraal even bijkomen van alle drukte en je lekker kunnen douchen.

Heb je in jouw woning te maken met een te lage waterdruk? Dan kun je dat oplossen met een drukverhoger Soft Water Systems. Naast het inzetten van een drukverhoger Soft Water Systems zijn er echter nog meer manieren en methoden om de waterdruk in huis te verbeteren. In dit blogartikel lees je de beste adviezen van experts om de waterdruk in je leidingen op een acceptabel en aangenaam niveau te brengen

 

Gebruik een betrouwbare drukverhoger voor meer waterkracht

De snelste en meest efficiënte manier om de druk in je waterleidingen op het juiste peil te brengen, is met een drukverhoger Soft Water Systems. Maar wat doet een drukverhoger precies en hoe werkt dit systeem? Een drukverhoger is een apparaatje dat kan worden aangesloten op je waterleidingnetwerk. Het slimste is om dit te laten doen door een ervaren loodgieter of een installateur met expertise op dit vlak. Deze persoon zorgt dan voor een goede installatie, zodat je van een optimaal resultaat bent verzekerd. Prettig aan het laten plaatsen van een drukverhoger is ook dat je garantie krijgt op het geleverde werk. Mocht er iets verkeerd afgesteld zijn of keren de problemen terug, dan kun je aanspraak maken op een garantietermijn en vindt er via de erkende loodgieter een kosteloze reparatie plaats.

 

Slechte kranen of douchekoppen kunnen ook een oorzaak zijn

Kranen en douchekoppen die verouderd zijn en/of vol met kalk zitten, kunnen ook een oorzaak van de lage waterdruk zijn. Het water kan in deze gevallen niet meer goed doorstromen. De betreffende douchekop of kraan vervangen door een eigentijdser en kwalitatief beter exemplaar lost het waterdruk probleem vaak snel en definitief op! Laat je voor de beste keuze vrijblijvend adviseren door een sanitairspecialist, voordat je direct een nieuwe kraan of een andere douchekop koopt. De ene kraan is namelijk de andere niet. En ook qua douchekoppen kan de kwaliteit flink uiteenlopen.