Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

In 3 stappen naar de perfecte stoel

In 3 stappen naar de perfecte stoel

Loop jij al een tijdje met het idee om een stoel aan te schaffen voor thuis, dan kan het een hele uitdaging zijn om een geschikte stoel te vinden. Niet alleen de vorm of kleur, maar ook of je kiest voor een stoel die elektrisch te bedienen is behoort tegenwoordig tot één van de vele mogelijkheden. Kortom, een flinke uitdaging dus! Om je een eindje op weg te helpen hebben we een stappenplan gemaakt, zodat jij eenvoudig en snel de juiste keuze voor een stoel kunt maken.

Budget

Iedere aankoop valt en staat met een vooraf te bepalen budget. De kans dat je namelijk met een veel te dure stoel thuis komt is vrij aannemelijk. Daarnaast is het vaststellen van een budget simpelweg ook verstandig om geen geld uit te geven wat achteraf niet verstandig blijkt te zijn. Zorg er wel voor, dat wanneer je een budget hebt vastgesteld, jij jezelf enkele tientallen euro’s speling geeft. Het zou immers zonde zijn dat jij tegen die ene stoel aanloopt die KNUS in je huis staat en je deze niet kunt meenemen omdat je jezelf hebt beperkt qua budget.

Stijl

Wanneer het budget is bepaald, kun je verder met de keuze voor welke stijl, kleur en maat je kiest. Afhankelijk van wat je stijl is, kun je kiezen voor een geschikte kleur. Wel is het verstandig te kiezen voor een neutrale kleur. Kies je voor een uitgesproken kleur, dan is de kans aanwezig dat je hier na verloop van tijd op uitgekeken bent. Je kunt beter kiezen voor een rustige kleur en de rest van je interieur opfleuren met bijvoorbeeld gouden, zwarte of jungle decoratie. Je zult zien dat je dan een stuk langer plezier hebt van je stoel, waardoor je er ook rustig wat meer geld voor uit kunt geven. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat je hem na enkele maanden of jaren zat bent, want dat zal met een neutrale kleur zoals zwart, grijs of crème doorgaans niet zo snel gebeuren als met een de kleur rood, blauw of geel.