Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Jute vloerkleden: van een natuurlijk en mooi materiaal

De geschiedenis van het jute vloerkleed is een beetje onzeker, maar het is waarschijnlijk dat ze voor het eerst werden geweven in India en China. Het woord “jute” komt van het Sanskriet woord “jaht”, wat grof doek of koord betekent. Ze worden meestal gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, hennep, en jawel: jute! Deze vloerkleden kunnen duur zijn omdat ze zo duurzaam zijn en lang meegaan.

Jute vloerkleden zijn perfect voor druk belopen ruimtes

Jute vloerkleden zijn perfect voor drukbezochte ruimtes omdat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Ze kunnen duur zijn omdat ze zo lang meegaan, maar dat betekent dat je uiteindelijk een vloerkleed krijgt dat lang in je huis zal meegaan.

Voor de vloer van een natuurlijk en warm huis

Als je op zoek bent naar een vloerkleed voor op je hardhouten of betegelde vloer, zullen jute vloerkleden het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de kamer. Ze zijn perfect om warmte toe te voegen omdat ze prachtige kleuren hebben die passen bij bijna elke stijl van inrichten. Als je iets duurzaams wilt, maar ook zacht onder de voeten, dan is dit wat je nodig hebt!

 

Jute vloerkleden kunnen duurder zijn dan andere soorten vloerkleden in de detailhandel vanwege hun duurzaamheid en de kwaliteit van de gebruikte materialen bij de productie. Maar online kopen levert meestal betere prijzen op dan in de winkel!

Hoe hou je je jute vloerkleed schoon?

Het natuurlijke materiaal van deze vloerkleden maakt ze zachter dan andere, maar ze kunnen ook sneller vuil worden. Er zijn twee manieren om het vloerkleed schoon te maken. De ene manier is met een stofzuiger met een meubel- of handzuigmond. Je kan het beste een stofzuiger gebruiken die geschikt is voor dierenharen en andere kleine deeltjes. Een andere optie is om het jute kleed te wassen met een mild schoonmaakmiddel zoals Woolite.