Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras – niet langer plassen water in je tuin. Veranderend klimaat

De laatste jaren worden de gevolgen van klimaatveranderingen steeds beter merkbaar. Ook in Nederland ervaren we gemiddeld genomen warmere zomers en mildere winters. Een ander verschijnsel van de klimaatveranderingen is dat langere perioden van droogte worden afgewisseld met hele korte natte perioden. In deze natte perioden valt er binnen korte tijd zeer veel neerslag in de vorm van regen waardoor wegen, straten en (achter) tuinen blank komen te staan. Een tuin die blank staat is ronduit vervelend, maar zorgelijker is dat de grond eronder eerder gaat verzakken. Wanneer dit gebeurt weet je zeker dat er veel werk aan de winkel is om alles op te hogen. De voornaamste reden dat tuinen tegenwoordig steeds vaker onder water komen te staan is dat er onvoldoende maatregelen zijn getroffen om al het water af te voeren. Gelukkig is hier een gemakkelijke en mooie oplossing voor in de vorm van kunstgras.

Tuin en onderhoud

De meeste mensen die een tuin hebben weten dat tuinonderhoud er zo nu en dan bijhoort. Waar de een het heerlijk vindt om urenlang in de tuin bezig te zijn heeft de ander er juist een hekel aan en doet alleen het broodnodige. Voor deze laatste groep mensen geldt dat zij naar alle waarschijnlijkheid gemiddeld genomen het meeste straatwerk in de tuin hebben liggen. Dit is qua onderhoud immers het makkelijkste. Af en toe aanvegen en wat onkruid tussen de voegen weghalen en dat is het dan ook wel.

Het nadeel van teveel straatwerk

Heb jij nu een tuin waar relatief veel straatwerk in ligt, dan heb jij waarschijnlijk na iedere flinke regenbui plassen water in jouw tuin staan. Het water loopt moeilijk weg tussen de voegen van de tegels en daar zit dan ook meteen het grootste probleem. Het gewicht van het water drukt lang op de tegels en de grond eronder wordt steeds weker. Het gevolg hiervan is dat het straatwerk gaat verzakken. Vooral wanneer je grote zware tegels hebt liggen in de tuin gaat dit proces nog sneller. Een oplossing hiervoor kan eenvoudig gevonden worden in het toepassen van kunstgras kopen in jouw tuin.

De voordelen van kunstgras

Wanneer je straatwerk vervangt door kunstgras vang je meteen twee vliegen in een klap. Ten eerste is kunstgras onderhoudsarm. Het enige wat je moet doen is het kunstgras af en toe aanvegen. Dit doe je met een speciale kunstgras bezem. Kunstgras hoeft niet gemaaid, ingezaaid, besproeid en bemest te worden zoals dit bij echt gras wel moet. Het tweede, en belangrijkste, voordeel is dat kunstgras waterdoorlatend is. Kunstgras moet je eigenlijk zien als een grastapijt dat is voorzien van hele kleine gaatje waardoor het water weg kan lopen. Hierdoor is kunstgras een structurele oplossing voor het waterprobleem in jouw tuin. Er bestaan veel kwaliteitsverschillen kunstgras, maar over het algemeen gaat het kunstgras makkelijk tien jaar lang mee en zal het ook zijn kleur behouden. Dit in tegenstelling tot straatwerk dat al snel gaat verweren en daardoor een doffe uitstraling krijgt. Daarnaast is het leggen van kunstgras veel minder zwaar en doorgaans goedkoper dan het aanschaffen en aanleggen van straatwerk.

Dus wil je een oplossing voor het overtallige water in jouw tuin dat er ook nog eens natuurijk uitziet? Kies er dan voor om kunstgras te gebruiken!

https://www.kunstgrasdirect.nl