Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Met vliegenramen (horren) blijven insecten buiten

Wat is er lekkerder dan op mooie zomerse dagen de ramen van je huis wijd open te zetten zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen. Die open ramen hebben wel een nadeel, want er komen ook allerlei insecten mee naar binnen. Dat kan heel vervelend zijn. Denk maar eens aan wespen en vliegen bij het voedsel in de keuken. Dat is niet erg hygiënisch. Muggen in de slaapkamer is ook niet fijn, want die kunnen je nachtrust flink verstoren. Met vliegenramen (horren) kun je die overlast voorkomen.

Overlast door insecten voorkomen

Vliegenramen (horren) zijn voorzien van gaas en worden in de raamopening geplaatst. Het gaas is zo fijnmazig dat de insecten er niet doorheen kunnen. Dat betekent dat de frisse lucht wel de woning in kan stromen, maar de insecten blijven buiten. Het gaas heeft ook vrijwel geen invloed op de hoeveelheid daglicht die binnen komt. Insecten kunnen door elk open raam naar binnen komen. Het beste resultaat bereik je als alle ramen die open kunnen in je huis worden voorzien van vliegenramen (horren).

Kies de juiste vliegenramen (horren)

Er zijn veel verschillende soorten horren verkrijgbaar. Voor elke type raam is er een oplossing beschikbaar. Welk type voor jouw woning geschikt is hangt af van een aantal factoren. Draaien de ramen naar binnen of naar buiten open? Wil je het raam ook gebruiken om het beddengoed te luchten? Wil je het gaas het hele jaar door laten hangen of moet het in de wintermaanden worden opgeborgen? Oplossingen zijn er legio en elke bouwmarkt kan je verder helpen, maar er zijn ook bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in vliegenramen (horren).

https://www.vliegenraamshop.be