Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Tuinontwerp in Rotterdam laten uitvoeren

Het laten ontwerpen van een stadstuin in Rotterdam kan een slimme aanpak zijn. Kleine tuinen vragen nu eenmaal om de hand en visie van een expert; precies wat AMA Tuinontwerp in Rotterdam biedt. Met behulp van een maquette krijgt jouw stadstuin, of grotere tuin, vorm en kun je gemakkelijk tot in detail je wensen met AMA Tuinontwerp doornemen. 

In Rotterdam alom aanwezig, de kleine stadstuin

Een stadstuin is vaak een kleinere buitenruimte, maar met slim ontwerp en planning kan het een oase van groen en rust worden te midden van het stedelijke landschap. Wat zijn de aandachtspunten bij het laten ontwerpen van een stadstuin?

 1. Doelstellingen en visie:

  • Begin met het definiëren van je doelstellingen voor de tuin. Wil je een plek creëren om te ontspannen, te tuinieren, te entertainen, of misschien een combinatie van deze functies?
  • Bedenk ook de algemene visie voor de tuin. Wil je een formele tuin met strakke lijnen en architecturale elementen, of juist een informele, natuurlijke uitstraling?
 2. Ruimteanalyse:

  • AMA Tuinontwerp analyseert de beschikbare ruimte zorgvuldig, zoals de exacte afmetingen, het in kaart brengen van eventuele beperkingen zoals schaduwrijke of zonnige plekken, en het in kaart brengen van bestaande elementen zoals bomen, structuren en hellingen.
 3. Functionaliteit:

  • Bepaal welke functies je in de tuin wilt opnemen en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Denk aan plekken voor eten, zitten, spelen, tuinieren, en opslag.
 4. Plantenselectie:

  • AMA Tuinontwerp neemt planten die geschikt zijn voor de specifieke omstandigheden van jouw stadstuin, zoals de hoeveelheid zonlicht, bodemtype en beschikbare ruimte, met jou door. 
 5. Terras en paden

  • Wat moet er nog meer zoal in jouw stadstuin terug te vinden zijn? Denk aan terrassen, paden, borders, en waterpartijen. Deze elementen kunnen de structuur en functionaliteit van de tuin verbeteren.
 6. Duurzaamheid:

  • Integreer duurzame ontwerpprincipes in het tuinontwerp, zoals regenwaterbeheer, compostering, en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Dit helpt niet alleen om de impact op het milieu te verminderen, maar kan ook kosten besparen op de lange termijn. Ook hierbij kan AMA Tuinontwerp een rol spelen
 7. Budgetplanning:

  • Stel een realistisch budget op voor het laten ontwerpen en aanleggen van de stadstuin en bespreek dit met AMA Tuinontwerp. 
 8. Onderhoudsplan:

  • Ontwikkel een onderhoudsplan voor de stadstuin om ervoor te zorgen dat deze er altijd op zijn best uitziet. Dit omvat regelmatig snoeien, bemesten, water geven, en algemeen onderhoud van planten en betegeling. 

    

https://www.ama-tuinontwerp.nl/