Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Waarom investeren in gevelreiniging?

Waarom moet de gevel van een gebouw worden schoongemaakt? Het belangrijkste is natuurlijk het uiterlijk van het gebouw. Een schoon gebouw ziet er immers beter uit dan een vuil gebouw. Een schoon gebouw biedt het publiek een meer gastvrije voorkant – en dus een aantrekkelijker vastgoedperspectief. Net zoals we de binnenkant van het gebouw er schoon geverfd uit willen laten zien en alles fijn opgeruimd hebben zodat het een nette, lege uitstraling heeft, ziet een gebouw er het beste uit als het vrij is van vuil, vervuiling en vlekken die op de gevel kunnen zijn ontstaan in de loop der tijd.

Natuurlijk hebben niet alle gevels van gebouwen evenveel zorg en aandacht nodig qua reiniging. De locatie, functie en het materiaal waarvan een gebouw is gemaakt spelen allemaal een rol bij het bepalen van de reinigingsinspanning die nodig is om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Denk aan de functie van een bouw: Structuren waarin commerciële activiteiten zijn ondergebracht, zoals bedrijven, theaters of winkelpanden, vereisen vaak een hogere mate van reinheid dan gebouwen waarin minder publieke activiteiten zijn ondergebracht.

Bovendien kan het zijn dat, als en wanneer besloten wordt de gevel van een gebouw te reinigen, slechts een deel – bijvoorbeeld het deel dat vanaf de stoep zichtbaar is – wordt gereinigd. Bij bijvoorbeeld zeer hoge flats zou dit een optie zijn. Maar waar en wat voor gevelreiniging je ook nodig hebt, je wil natuurlijk wel graag weten wat de gevelreiniging kosten zijn. Via de website van Onafhankelijke Offertes kun je vrijblijvend offertes opvragen van meerdere bedrijven en er zo achter komen wat het gaat kosten en welke bedrijven je in zou kunnen huren.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/