Nieuw West in the Picture
Woning en Tuin

Wat je moet weten over laminaat en vloerverwarming

Als je een vloerverwarming wil combineren met een laminaat vloer kun je het beste een laminaat kopen die je kunt combineren met de verwarming via de vloer. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je je het beste aan kunt houden. Je moet vooral rekening houden met de ondervloer, en dan vooral de warmteweerstand.

Als deze te hoog is wordt de vloer niet goed warm of te langzaam warm. Ook moet je rekening houden met het isolatiemateriaal, deze kan er namelijk voor zorgen dat de vloerverwarming niet helemaal goed werkt. Hiervoor heb je dus speciale isolatiemateriaal nodig.

Denk ook aan de werking van het hout. Niet elk merk is geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. Hout kan namelijk uitzetten of krimpen wanneer de temperatuur hoger of lager wordt gezet.

Eigenschappen

De volgende drie eigenschappen zijn geschikt voor laminaat in combinatie met vloerverwarming: warmtegeleiding, geen radiotoren nodig en vloerverwarming als hoofdverwarming nodig. Het is vooral belangrijk dat laminaat de warmte niet tegenhoudt, hout is namelijk een materiaal wat erg goed isoleert. Hierdoor is normaal laminaat dikker dan laminaat wat gemaakt is voor vloerverwarming.

Verder is het belangrijk radiatoren te plaatsen zodat de ruimte goed opgewarmd kan worden. Je kunt ook kiezen voor speciaal laminaat waarbij er geen radiatoren nodig zijn omdat de vloer niet dun is. Hierdoor kun je er goed van genieten. Probeer verder te letten op het speciale logo link wanneer je laminaat online gaat bestellen; hier wordt mee aangegeven of de warmte kan opstijgen en niet door de vloerbedekking tegengehouden wordt.