Makelaar Groningen

Een goede makelaar is belangrijk. Het kopen van een huis is een hele investering en voor vele jaren. Blij dat er mensen zijn die daar verstand van hebben, zoals de makelaar in Groningen.

Taxeren

Vooral in Groningen is taxeren een vak. Overal vraagt het veel deskundigheid om de waarde van een woning te bepalen omdat het van veel factoren afhangt. Maar in Groningen zit dat nog complexer omdat het naast krimpgebieden ook aardbevingsgebieden heeft. Het is dus niet alleen de grote van de woning, en op hoeveel vierkante meter grond. De staat van onderhoud en wat voor type woning het is. De makelaar uit Groningen bekijkt ook aandachtig of dat alle voorzieningen zoals winkels en scholen daar zijn en blijven. Daarnaast kijkt de makelaar uit Groningen ook of dat het geen schade heeft als gevolg van aardbevingen. Een makelaar in de rest van het land kan een woning makkelijker taxeren als een makelaar uit Groningen, ook al is de waardebepaling van een woning een ingewikkeld vak waar het pand dan ook staat.

Het bemiddelen

Als de waarde van de woning bekend is, en de woning is omschreven en gefotografeerd, gaat de makelaar uit Groningen een klant zoeken voor de woning. Dat gebeurt met adverteren; met als voorbeeld achter de ruit van het makelaarskantoor en op internet. Het vraagt veel deskundigheid om te bepalen waar een potentiële koper naar woningen zoekt. De makelaar uit Groningen weet dat bijvoorbeeld een twee onder één kap woning op internet aangeboden moet worden, een flat in een krant, en een boerderij weer anders of op allebei. Na enige tijd komt er een geïnteresseerde voor de woning, en gaat diegene samen met de makelaar uit Groningen het pand bezichtigen. De woning is dan nog steeds van de verkoper. De makelaar uit Groningen is immers geen vastgoedhandelaar, koopt zelf geen huizen op. Dus de makelaar uit Groningen bemiddelt tussen de partijen, en geeft adviezen, en doet daar nog veel werk omheen. Uiteindelijk zal de makelaar uit Groningen wel een klant vinden die het financieel rond kan krijgen, en wordt er een voorlopig koopcontract getekend. Als het dan helemaal rond is, dan heeft de makelaar er veel tijd en energie ingestoken, gaat alles naar de notaris voor de overdracht van het onroerend goed. De vorige eigenaar heeft dan het pand verkocht aan de nieuwe eigenaar. En de makelaar uit Groningen is dan klaar.

https://www.iqmakelaarsgroningen.nl/