Nieuw West in the Picture
Image default
Zakelijk

Zo zorg je ervoor dat jouw boekhouding volledig op orde is!

De boekhouding is een belangrijk onderdeel van het runnen van een onderneming. Als hier fouten in worden gemaakt, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de onderneming. Zo kan het zijn dat je achteraf een groot bedrag terug moet betalen met daar bovenop nog een boete. Het is daarom uiterst belangrijk dat je zorgt voor een goede aanpak van de boekhouding.

Werk gestructureerd

Een fout die door veel ondernemers gemaakt wordt, is dat er niet gestructureerd genoeg gewerkt wordt. Hierdoor ontstaan er fouten in de boekhouding die leiden tot grote problemen. Zorg er daarom voor dat je gestructureerd te werk gaat en voorkom onnodige fouten. Plan bijvoorbeeld een vaste dag per week in om bezig te gaan met de boekhouding. Zorg daarnaast voor een goed archief zodat je alles terug kunt vinden. 

Ga in zee met een boekhouder/accountant

Mocht je weinig verstand hebben van de boekhouding en hier liever ook niet te veel mee bezig zijn, dan is het zeker aan te raden om in zee te gaan met een boekhouder of een accountant breda. De boekhouder zorgt er namelijk voor dat alles op de juiste manier in de boekhouding wordt verwerkt. In veel gevallen verdient een boekhouder zichzelf dan ook terug door slimme trucjes toe te passen. 

 

Een belangrijk onderdeel van de financiële administratie is de loonadministratie. Het is belangrijk dat je maandelijks op tijd aan de belasting doorgeeft hoeveel loon je hebt uitgekeerd. Daarnaast heb je maximaal een maand de tijd om de betaling van de loonbelasting te voldoen. Het is daarom in veel gevallen verstandig om hier een boekhouder voor in te zetten. De kosten voor deze dienst zijn relatief laag en er zijn veel partijen die deze dienst aanbieden. Mocht je er geld op willen besparen, dan zou je eventueel bij verschillende bedrijven een offerte op kunnen vragen.

Blijf op de hoogte van de regels

Om de boekhouding goed te kunnen doen, is het onder andere belangrijk dat je op de hoogte bent en blijft van de regels die gelden. Zodra bepaalde regels veranderen en je hier niet op inspeelt, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Gelukkig kun je tegenwoordig erg veel informatie inwinnen via het internet. Besteed hier elke maand een aantal uur aan en zorg ervoor dat je ruim op tijd op veranderingen in kunt spelen.