Nieuw West in the Picture
Image default
Zorg

Beeldzorg voor zorgverleners bij Vcare

Zorgverlener inzet op afstand met beeldzorg

De coronacrisis heeft veel teweeg gebracht in de zorg. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld wordt er zoveel mogelijke innovatie ingezet om alsnog de zorg te bieden die nodig is. Omdat door allerlei maatregelen het lastig is geworden om ‘zomaar’ naar de huisarts of ziekenhuis te gaan is beeldzorg steeds belangrijker geworden. Gelukkig hebben wij van Vcare al een geweldige oplossing klaar liggen dat onderdeel is van Vcare connect. Met Vcare video connect kunnen zorgverleners op een zeer eenvoudige en veilige manier zorg aanbieden op afstand. Dat werkt als volgt;

Beeldbellen met je huisarts

Met Beeldzorg wordt door middel van een tablet of mobiel een beeldverbinding opgezet tussen zorgverlener en patiënt. Video connect van Vcare maakt het mogelijk dat de zorgverlener de beeldverbinding zelf initieert door een sms bericht te sturen met daarin een link. Het mooie van dit systeem is dat de patiënt zelf niets hoeft te doen of iets hoeft te installeren. Zodra de verbinding is opgezet ontstaat er beeld en audio verbinding met de zorgverlener en kan het gesprek beginnen!

Wat zijn de mogelijkheden van beeldzorg?

De zorgverlener zit aan de andere kant van de lijn om al je vragen te beantwoorden, advies te geven of kan meekijken of jij zelf bepaalde handelingen goed uitvoert. Denk hierbij aan het innemen van tabletten, het zelf toedienen van insuline, het corrigeren van een stoma of gericht advies in thuisbegeleiding. Beeldzorg geeft de zorgverlener veel grip op de geboden zorg, maar ook op zijn of haar eigen planning. Zo kan er vele malen efficienter om worden gegaan met tijd door er geen reistijd aanwezig is en afspraken sneller achter elkaar ingepland kunnen worden.

Veilig en anoniem zorg op afstand

Alle data verbindingen die opgezet worden met Video connect zijn veilig en de data is volledig anoniem. Ongeacht welk apparaat gebruikt wordt door de gebruiker (iphone, ipad, mobiel of tablet).

Als klant van Vcare connect is het mogelijk om de applicatie video connect te starten en in het dashboard het telefoonnummer van de patiënt te selecteren om vervolgens een sms te sturen met een link. Nog geen klant van Vcare? Maak dan een afspraak voor een demo. Overigens is het mogelijk om ook als niet-klant van Vcare gebruik te maken van video connect. Slimme ict in de zorg noemen we dat!

Een veiliger gevoel en minder eenzaamheid

Dankzij beeldzorg voor zorg op afstand is een snelle bereikbaarheid altijd mogelijk. Cliënten of patiënten kunnen direct worden geholpen als zij behoefte hieraan hebben. Beeldzorg draagt ook bij aan het verminderen van het gevoel van eenzaamheid. Vooral sinds de uitbraak van het Coronavirus hebben veel ouderen en minder mobiele mensen behoefte aan sociaal contact. Video connect biedt de mogelijkheid voor alle (zorg) organisaties om in contact te blijven op een simpele en effectieve manier.

Vcare voor slimme communicatieoplossingen in de zorg

Zit je in het management of bestuur van een zorgorganisatie en heb je behoefte aan een partner die meedenkt in slimme communicatiemiddelen in de zorg? Wij van Vcare komen graag in contact. We ontwikkelen zorg specifieke applicaties die voorlopen in de markt als het gaat om gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en gemak. We voldoen aan ISO27001 en NEN7510.

https://www.vcareconnect.nl