Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Tips om van je huurhuis een eigen plekje te maken!

Huren is een goede oplossing voor veel jonge mensen. Het is echter vaak moeilijker om van een huurhuis in Hoorn een echt thuis te maken, aangezien je vaak geen fundamentele dingen mag veranderen. Je kan geen renovaties aanbrengen of essentiële elementen veranderen, wat voor een vreemd gevoel kan zorgen of zelfs tot regelrechte frustraties kan leiden. Om je toch thuis te voelen, zetten we hier graag een aantal tips op een rijtje!

1. Maak gebruik van verf

Wanneer je de muren mag verven van je huisbaas in een huurhuis in Hoorn, dan doe je dit best, aangezien schilderen één van de meest effectieve manieren is om je thuis een eigen karakter te geven. Kies dus voor een kleur die zekere bij je interieur en je meubels past, maar let natuurlijk wel op dat de kleur niet te moeilijk te overschilderen is wanneer je opnieuw zou verhuizen. Lichte tinten en pastelkleuren zijn dus ideaal!

2. Zet planten in je huis

Soms is het zo dat je in een huurhuis in Hoorn geen huisdieren mag hebben. Als je toch voor iets wil zorgen, dan is het geen slecht idee om een aantal planten te overwegen. Planten geven je huis immers karakter, zonder dat je er echt heel veel moeite in moet steken. Zo bekom je toch een persoonlijke ruimte!

3. Vervang wat je mag vervangen

Het huis dat je huurt, zal niet helemaal kaal zijn. Misschien staan er welk meubels in, of is er een bepaalde lampenkap op de lampen. Sommige van die elementen kan je zeker vervangen als je een langere tijd blijft wonen in het huurhuis. Je kan deze eigendommen dan op zolder leggen, zodat ze niet verloren gaan en je eigen meubels in de plaats stellen. Waarschijnlijk mag je ook de verfkleur op de muren vervangen, zo lang je deze wel weer naar het origineel verandert zodra je het huis verlaat. Soms is dat zelfs niet eens nodig.