Nieuw West in the Picture
Image default
Aanbiedingen

Welke infraroodverwarming past bij mij?

Infrarood verwarmen is een nieuwe manier wat ervoor zorgt dat tijdens de winterdagen jij lekker warm kan blijven. Heb je jezelf al ingelezen en wil je graag weten wat voor infraroodverwarming nu precies bij jou of jouw huis past lees dan verder.

Allereerst wat is infraroodverwarming nu precies?

Eerst even in het kort toegelicht wat infrarood verwarming nu precies is. Het is een van de drie manieren om een ruimte te kunnen verwarmen. In principe maakt infrarood verwarming gebruik van lichtgolven. Deze golven verwarmen dan de ruimte en jouzelf. Doordat vooral de spullen in een ruimte worden verwarmd, blijft deze warmte langer vast.

Lange golf infraroodverwarming

De lange golven die worden uitgestraald met deze infraroodpanelen voelen het meest comfortabel aan. Je raakt snel warm zonder oververhit te raken. Deze vorm van verwarmen komt vaak met infrarood panelen. Dit is perfect voor een badkamer of een slaapkamer

Middellange golven infraroodverwarming

Bij het gebruik van medium lange golven begin je een beetje licht te zien. Een diep donkerrode kleur zie je terwijl je ook warmte voelt. Dit is perfect voor het verwarmen van grotere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een kantoor. 

Kleine golf verwarming middels IR

En dan zijn er nog de kleine golven. Dit zie je vaak op terrasjes. Een grote emitter die ontzettend veel warmte afgeeft. Bij een buiten is dit vooral handig, omdat het snel de mensen en de omgeving kan verwarmen. Zo hebben buiten zittende gasten toch een aangename ervaring. Deze emitters geven ook een kleur af dat meer oranje of geel is. Let op dat je hier niet te dichtbij gaat zitten, want dan kan je jezelf verbranden.

Een infrarood sauna

En een nog bijkomstige toepassing is de sauna. Vaak heeft een wellness centrum wel een of twee infrarode sauna’s. het gebruik van middellange golven kan een helend effect hebben op cellulair niveau. Dit kan je ook thuis realiseren door in de badkamer infrarood panelen te installeren.