Nieuw West in the Picture
Image default
Auto's en Motoren

Je internationale oldtimer rijdend houden

Die favoriete klassieker waar je graag in rijdt, die komt meestal niet uit Nederland. Dus veel mensen vragen zich af of ze hun oldtimer wel rijdend kunnen houden en hoe je aan onderdelen komt. Natuurlijk zijn veel onderdelen specifiek op jouw auto afgestemd, maar er is ook genoeg universeels beschikbaar. Of specifieke onderdelen die ook buiten het merk van de auto om door andere leveranciers worden gemaakt. We lichten het graag even toe.

Amerikaanse klassiekers

American muscle. Ofwel oldskool V8 motoren zoals een Chevy of Ford Mustang. Is dat nu goed verkrijgbaar? Het korte antwoord: ja! Kijk bijvoorbeeld eens naar Ford mustang onderdelen Nederland. Er zijn diverse aanbieders die originele en passende onderdelen invoeren vanuit de VS naar Nederland. Daarnaast heb je natuurlijk ook genoeg universele onderdelen die merkonafhankelijk passen. Denk bijvoorbeeld aan banden of velgen, mits uiteraard de goede maat.

Revisie

Dan heb je natuurlijk ook nog veel onderdelen die je kan reviseren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om complexe onderdelen zoals de motor van de auto. Maar ook kleinere delen zoals schokdempers en remklauwen. Door middel van het reviseren worden alle onderdelen over het algemeen behouden. Het wordt volledig uit elkaar gehaald, gereinigd en opnieuw gemonteerd en afgesteld. Het doel is om onderdelen weer als nieuw te krijgen. Dit is een tijdrovende klus wat enige expertise vraagt, afhankelijk van de complexiteit van het onderdeel. Het voordeel is dat er meestal geen of amper nieuwe producten nodig zijn en dit bespaart natuurlijk geld. Ook als onderdelen schaars zijn kan reviseren een oplossing zijn. Als laatste mogelijkheid kun je nog kijken voor tweedehands producten om je onderdelen te vervangen al is er dan soms alsnog revisering nodig. 

Tijdig onderhoud

Natuurlijk zijn auto onderdelen aan slijtage onderhevig. Maar toch is er een hoop vervanging te voorkomen met correct onderhoud. Denk aan het schoonhouden, tijdig controleren, afstellen en smeren van specifieke onderdelen. Dit stelt de vervangingsinterval aanzienlijk uit. En juist voor oldtimers die relatief weinig kilometers maken is dit zeer interessant. Het kan vervanging met jaren uitstellen terwijl de onderdelen keurig blinken en gesmeerd lopen. Dit draagt allemaal bij aan het plezier van je eigen oldtimer. Je rijdende project waar je trots op bent. En zeker als je schaarse onderdelen nog even niet hoeft te vervangen scheelt dat flink in je portemonnee en bespaart een hoop tijd aan een complete speurtocht. kijk waar jij op kunt besparen of waar je juist eenvoudig de onderdelen vindt die je nog nodig hebt.