Nieuw West in the Picture
Image default
Auto's en Motoren

Lease met de tijd mee, lease elektrisch!

Waar het tot enkele jaren heel normaal was om een benzine of diesel auto te leasen, wordt het tegenwoordig steeds normaler om over te stappen op een elektrische leaseauto! De volledige maatschappij is de afgelopen jaren aan het verduurzamen en daar kan de leasemarkt niet in achterblijven. Wij als Nederlandse bevolking dienen bepaalde klimaatdoelstellingen te halen en het is dan ook aan iedereen de verantwoording om hier zoveel mogelijk aan bij te dragen. Een individu kan hieraan bijdragen door privé een elektrische auto aan te schaffen, maar een onderneming kan dit doen door over te stappen op elektrische leaseauto’s.

Bijdragen aan een beter klimaat

Steeds meer consumenten nemen de mate waarin ondernemingen bijdragen aan een goed klimaat mee in de aankoopbeslissing. Dit geldt niet alleen voor consumenten maar we zien ook dit ook steeds vaker terug in de business to business markt. Er zijn tegenwoordig tal van bedrijven die enkel nog willen samenwerken met andere klimaatneutrale bedrijven. Zoals je merkt doe je je eigen onderneming dan ook tekort als je hier niet vol op inzet. Je verliest simpelweg klanten in zowel de particuliere als de zakelijke markt als je je niet bezighoudt met een groene en klimaatneutrale uitstraling.

Hoe realiseer ik een klimaatneutrale uitstraling

Je kunt als onderneming op diverse manieren bijdragen aan de verbetering van het klimaat. De manieren waarop je dit kunt bewerkstelligen zijn onder te verdel in interne maatregelen en externe maatregelen. Interne maatregelen zijn over het algemeen enkel zichtbaar voor interne personen binnen de organisatie. Denk hierbij aan materiële maatregelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de overstap op energiezuinige hard-en software. Onder externe maatregelen worden maatregelen geschaard die ook voor personen buiten de organisatie duidelijk zichtbaar zijn. Als je bijvoorbeeld besluit 1000 bomen te planten, dan schiet jouw organisatie hier niet direct iets mee op, maar dit is wel heel goed zichtbaar voor de buitenwereld! Een voorbeeld van een zowel interne als externe maatregel is het voorzien van je medewerkers van elektrische leaseauto’s. Deze zullen over het algemeen bereden worden door jouw medewerkers, maar de buitenwereld zal jouw medewerkers ook in deze elektrische leaseauto’s zien rijden! Enkele leuke mogelijkheden als het gaat om elektrische leaseauto’s zijn de Volkswagen ID3 en de Hyundai Kona electric!