Nieuw West in the Picture
Image default
Auto's en Motoren

Moet ik een auto verkopen als deze een tijdje niet wordt gebruikt?

Hier is een vraag die we verrassend vaak horen en die mensen lijkt te stompen. Als u zich in een situatie bevindt waarin u gedurende langere tijd niet met uw auto rijdt, moet u deze dan verkopen of opslaan? Het antwoord dat bij u past, hangt af van de specifieke kenmerken van uw situatie. In dit blog worden de belangrijkste dingen besproken die u moet overwegen voordat u een beslissing neemt.

Auto verkopen of opslaan

Één van de eerste dingen die u moet overwegen, is hoe lang u niet met de auto rijdt. Als u het over een paar maanden hebt, berg hem dan zeker op, hoewel het altijd beter is voor een auto om minstens wekelijks te rijden. Maar een paar maanden zonder autorijden zou niet zo moeilijk moeten zijn om van te herstellen – u heeft misschien gewoon een jumpstart nodig als de batterijlading is afgenomen, en zorg ervoor dat je alle vloeistoffen controleert. Als u er langer dan twee maanden niet mee gaat rijden, zijn er nog veel meer dingen die u moet overwegen om de verkoop- of winkelvraag te beantwoorden. Één van de meest voorkomende scenario’s hier zijn mensen in het leger die voor een overzeese inzet worden gestuurd. De gemiddelde duur van overzeese militaire orders is drie jaar. Een auto zo lang opbergen is een slecht idee, niet alleen voor de auto zelf, maar ook voor je portemonnee! De opslagkosten variëren sterk van plaats tot plaats, maar een gesloten eenheid die groot genoeg is voor een auto, brengt je overal tussen €150 en €400 per maand (denk er niet eens aan om hem zo lang buiten te laten staan), wat neerkomt op ergens tussen €1.800 – €4.800 per jaar. Als uw auto is afbetaald of bijna wordt afbetaald, bent u waarschijnlijk financieel veel beter af door de auto te verkopen en het geld op een of andere rentedragende spaarrekening te zetten. Is het tenslotte echt logisch om duizenden dollars vast te leggen in een auto die u voor een langere tijd niet eens gaat gebruiken?

Financieel zinvoller: auto verkopen

Als u nog steeds aan het betalen bent, moet u nog steeds kijken of u de auto al dan niet voor voldoende geld kunt verkopen om het saldo af te betalen en nog wat contant geld in uw zak te steken. Als u dat niet doet, betaalt u nog steeds autobetalingen en voegt u die opslagkosten toe. Au! Maar zelfs het verkopen van de auto met verlies kan financieel zinvoller zijn dan de opslagkosten die u gedurende een langere periode moet betalen. Houd er rekening mee dat het opslaan van een auto voor een jaar of langer praktisch garandeert dat er aanzienlijke reparatiekosten zullen zijn om alles te repareren dat in de loop van de tijd is verslechterd, wat uiteindelijk honderden of zelfs duizenden dollars kan kosten.