Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Hoe een goede bureaustoel van invloed is op een goede gezondheid

Als thuiswerken meer de norm wordt…

Je kent het gevoel wel: je bent thuis aan het werken, zit al enkele uren achter je computer, je begint stilaan pijn te voelen in jouw rug. Een week zo werken kan enorme impact hebben op jouw spieren en gewrichten. Toch is het mogelijk om minder of zelfs helemaal geen pijn te hebben na het werken aan jouw bureau. Zoals een goede matras belangrijk is om op te slapen, zo is een bureaustoel van goede kwaliteit belangrijk voor jouw lichaam tijdens het werken. Maar wat is een goede bureaustoel?

Een bureaustoel is een persoonlijk gegeven

Een goede bureaustoel is een stoel die perfect aansluit bij jouw noden. Dit wil niet enkel zeggen dat kwalitatief leer, of een dikke stof werd gebruikt. Dit wil vooral zeggen dat jij alles effectief kan aanpassen naar wens. Overal moeten hendeltjes en draaischroefjes zitten. De hoogte van het zitvlak kan je tegenwoordig bij de meeste stoelen wel regelen, maar ook de hoogte van bijvoorbeeld de armleuningen is belangrijk. Armleuningen die te hoog staan, geven na het langdurig typen vaak last in de schouders en de nek, dit komt door een te zware belasting. Een goede stoel mag gerust wat kosten. Je besteedt heel veel uren van je dag in die stoel. Zorgen dat je goed zit is dan toch ook heel belangrijk.

Wat zijn de voordelen van een goede stoel?

Uiteraard is een kwalitatieve stoel enorm comfortabel. Je zit lekker, kan overal makkelijk bij. Misschien nog belangrijker is het feit dat je spieren niet overbelast worden door een slechte houding. Op langere termijn zal je dit zeker merken. Ook op korte termijn kan een slechte stoel leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn. Uiteraard is een goede stoel alleen niet voldoende, neem op tijd eens pauze en sta even recht. Daarnaast zorgt een goede stoel ook voor meer productiviteit. Doordat je comfortabeler zit, geen last hebt van je houding, kan je meer geconcentreerd doorwerken. Daardoor zal je misschien ook net dat tikkeltje vroeger klaar zijn. Daardoor, kan een betere stoel ook een significante invloed hebben op je mentale gezondheid. Indien je goed door kan werken, en geen pijn ondervindt tijdens het werk, zal je op slag ook vrolijker zijn. ‘S avonds heb je nog energie over, in de plaats van met pijn in de zetel te gaan zitten, kan je ’s avonds nog lekker gaan sporten!

Een goede stoel is de perfecte aanvulling op een degelijke matras. Spieren worden niet te zwaar belast en je zal minder vaak last hebben van nek en schouderpijn. Sommige mensen ervaren door een verkeerde houding van de nek, ook vaak pijn in het hoofd. Met een stoel op jouw maat, zal je dit probleem veel minder hebben!