Nieuw West in the Picture
Beauty en verzorging

Wat is Yasmin?

Yasmin is een medicijn dat als anticonceptiemiddel wordt gebruikt. Het is één van de pillen die wordt geschaard onder de combinatiepillen. Dat houdt in dat er in elke pil twee werkzame stoffen te vinden zijn. Deze stoffen samen zorgen ervoor dat zwangerschappen bij vrouwen voorkomen kunnen worden. Door de pillen op de juiste wijze te gebruiken is het voor 99 procent te garanderen dat vrouwen niet zwanger worden. Het gebruik moet dan wel volgens de voorschriften worden gedaan om hier zeker van te zijn. Let hier daarom altijd goed op.

Wanneer niet gebruiken?
Yasmin kan uiteraard niet gebruikt worden wanneer de wens bestaat om zwanger te worden. Ook is het belangrijk om zekerheid te hebben over het niet zwanger zijn voor aanvang van de eerste pil. Ook dan mag het medicijn niet gebruikt worden. Daarnaast is het zo dat vrouwen die gevoelig zijn voor bloedstolsels en hier een geschiedenis mee hebben dat dit medicijn niet goed te gebruiken is. Bij hartklachten of bij beschadiging van de bloedvaten door diabetes kan het gebruik van deze pil ook sterk worden afgeraden. Zoals dit ook geldt voor een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterolgehalte.

Hoe is Yasmin te gebruiken

Het gebruik van Yasmin is op zichzelf simpel, maar moet wel nauwkeurig gedaan worden. Zo moet het gebruik van de allereerste pil samenvallen met de eerste dag van een menstruatie. Dan is het middel direct betrouwbaar. Daarna moet dagelijks op hetzelfde tijdstip een pil genomen worden. Doe dit op volgorde van de strip. Er mag geen dosis vergeten worden. Daardoor valt de betrouwbaarheid flink terug gedurende minimaal 7 dagen. Na 21 opeenvolgende dagen van inname volgt een stopweek van 7 dagen. Daarna begint de cyclus opnieuw. Houd dit vol zolang zwangerschap voorkomen moet worden. Alle informatie over medicatie is te vinden op MedicijnDokter.

Vrouwelijke hormonen
In Yasmin zijn twee synthetische varianten van vrouwelijke hormonen te vinden. Het betreft drosperinon en ethinylestradiol. De varianten op de hormonen hebben dezelfde uitwerking als de hormonen zelf normaal gesproken zouden hebben op het lichaam. Zo denkt het lichaam dat het niet in de juiste staat is om zwanger te worden.