Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

De problemen van een ZZP’er met zijn urenregistratie en andere stress

Je bent als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP’er) met veel dingen bezig. Zo moet er namelijk voor zorgen dat je genoeg opdrachten binnen komen om uiteindelijk iets te kunnen verdienen.  Daarnaast moet je dan natuurlijk ook dit werk uitvoeren. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de urenregistratie en het regelen van verzekering en vangnetten voor wanneer het eventueel mis gaat. Het kan mis gaan wanneer je als ZZP’er namelijk ziek wordt. Als je in loondienst zit krijg je vanuit je baas gewoon doorbetaald. Als ZZP’er ben je eigenbaas waardoor je zelf dus moet zorgen dat je je zelf doorbetaald. Veel ZZP’ers houden hier dan ook geen rekening mee. Dit is dan ook het grote probleem en de valkuil voor ZZP’er. De verzekeringen die hiervoor namelijk kunt afsluiten zijn erg hoog. Dit zorgt ervoor dat sommige ZZP’ers er voor kiezen om zich niet te verzekeren voor dit soort onverwachte momenten.

Steeds meer ZZP’ers

De ZZP’er komen we op steeds meer plaatsen tegen. Zo zien we de ZZP’er in de bouw maar ook als postbezorger of pakketbezorger. Ook zien we de ZZP’er als fietsbezorger, bijlesgever, journalist, artiest, toneelspeler, cabaretier, in de zorg en ook in de landbouw. Kortom, we zien op heel veel plekken ZZP’ers. Al deze mensen lopen dus als eigenbaas het risico dat ze geen opdrachten krijgen of dat ze ziek worden en geen inkomsten hebben.

Urenregistratie systeem

Naast als deze stress dient een ZZP’er ook te letten zijn of haar eigen administratie. Zo dien je als ZZP’er bij te houden hoeveel uren je werkt voor de belastingdienst. Om het jezelf makkelijk te maken kan het verstandig zijn om een urenregistratie systeem te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een app of een online programma dat je helpt bij het verwerken van de uren.

https://keeping.nl/urenregistratie