Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Een transportsysteem voor de logistieke sector: een must!

Wanneer je een bedrijf hebt in de logistieke sector en je productieprocessen snel moeten verlopen is een transportsysteem (lopende band) een must. Deze is vandaag de dag niet meer weg te denken.

De opkomst hiervan begon dankzij de industriële revolutie die in de achttiende eeuw in Engeland vorm kreeg. Lopende banden begonnen door de eeuwen heen het werk van de arbeider te vervangen. De industriële revolutie heeft ervoor gezorgd dat veel dingen makkelijker gemaakt worden voor de mens in het productieproces, grote hoeveelheden goederen kunnen in een raptempo geproduceerd. Voor diverse branches biedt het uitkomst; producten kunnen snel van A naar B verplaatst worden en werknemers worden ontlast.

Een transportband is maatwerk

Wanneer je een bedrijf runt in de logistieke sector, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie weet je als geen ander dat de vraag van de consument groot is en dat het proces rap moet verlopen. Een transportband maakt dit mogelijk. Je kunt een transportbanden leverancier benaderen die jou het juiste systeem levert.

Elk systeem is maatwerk en wordt volledig naar de wens van de klant ontworpen en gebouwd. Of het nu gaat om een systeem voor kunststofkratten, vlees of postpakketjes, je kunt met de juiste transportband positioneren, draaien en verplaatsen. Inpakwerkzaamheden worden vergemakkelijkt aan de lopende band. Hierbij kun je tevens de juiste gebruikssoftware laten leveren die het productieproces nog meer verfijnt. Handig weetje: de banden zijn goed en eenvoudig te reinigen, ze zijn robuust en sterk en gaan jaren mee. Opvoerbanden, bochtbanden, bufferbakken, er is de juiste band voor elke toepassing. 

 

 

Modulair systeem 

Diverse transportbanden zoals de belt conveyor zijn modulaire systemen hetgeen betekent dat elk onderdeel los verkrijgbaar is. Daardoor kan er ook een snelle levering van het systeem plaats vinden. Maar ook de Mat-Top Conveyor en de chain conveyor zijn systemen die je eenvoudig uit kunt breiden. De transportbanden zijn leverbaar in verschillende materialen en soorten, dus wat jouw wens ook is, het is mogelijk. De systemen worden geleverd met een gebruikshandleiding, je kunt ze zelf in elkaar zetten maar desgewenst ook een monteur laten komen. De transportsystemen zijn eenvoudig uit te breiden met een extra lijn. Wanneer je voor een dergelijk systeem kiest, kies je voor een ergonomische oplossing voor de werkgevers; tilwerkzaamheden worden grotendeels overgenomen door een transportsysteem en het is kostenbesparend want je hebt minder mankrachten nodig. Op die manier kun je weer meer investeren in bijscholing van werknemers.

 

 

https://www.fssolutions.nl/