Nieuw West in the Picture
Image default
Bedrijven

Webseries laten maken bij Beeldspraak

Beeldspraak is een bureau waar bedrijven corporate video’s, commercials, animaties, livestreams en webseries laten maken. Het bedrijf profileert zich met de slogan dat er net zolang wordt doorgewerkt totdat een product spraakmakend is. Je mag er dan ook van uitgaan dat de professionele kennis aanwezig is om topproducten te maken en men zich tot het uiterste inspant om goede producten te maken. Webserie laten maken is steeds populairder aan het worden. Webseries zijn series van videofilms, die allemaal gaan over een project of een product dat bedoeld is voor een specifieke doelgroep.

Waarom een webserie?

Webseries laten maken kun je als bedrijf zo’n beetje voor elk budget doen. Er kan worden gevarieerd met de lengte van de afleveringen en het aantal afleveringen, maar ook met de acteurs die worden ingehuurd en de gekozen locaties. Een belangrijk pluspunt van webseries is, dat ze te bekijken zijn via een streamingdienst. Dat betekent dat precies kan worden bijgehouden hoe vaak een aflevering wordt gestreamd. Voor de kijkers is het prettig dat ze de afleveringen kunnen bekijken wanneer ze maar willen. Ze moeten natuurlijk telkens wel wachten op het moment waarop de volgende aflevering wordt gepubliceerd.

Social media

Social media spelen een belangrijke rol bij webseries laten maken. Via diverse kanalen kan de doelgroep van een webseries attent worden gemaakt op het verschijnen van een nieuwe aflevering. Een goede methode daarbij is het gebruik van snippets. Dat zijn korte fragmenten uit de nieuwe aflevering, die als een teaser gebruikt worden om de nieuwsgierigheid op te wekken. Als Beeldspraak is ingehuurd voor de webseries laten maken kan er in de eindmontage voor elke aflevering een snippet worden gemonteerd. Je kunt webseries uitspreiden over zoveel afleveringen als je maar wilt, maar het is goed om daar vooraf afspraken over te maken.