Nieuw West in the Picture
Image default
Dienstverlening

Hoe kunnen waterlekken ontstaan in leidingen?

Waterlekken zijn nooit leuk, maar ze zijn nog minder leuk als je geen idee hebt waar het water vandaan komt. Gelukkig laat dit artikel zien hoe u uw lekkage kunt vinden, zodat het kan worden verholpen voordat het nog erger wordt!

De eerste stap om nog meer onnodige schade door deze vervelende kleine problemen te voorkomen? Zoek uit waar het zich precies voordoet ten opzichte van andere armaturen zoals toiletten of gootstenen in de buurt. Hier is hoe u de bron van uw waterprobleem kunt vinden. Niemand houdt van een onopgemerkt lek, maar het kan worden voorkomen met een aantal preventieve onderhoudsmaatregelen die nu worden genomen – en dit artikel zal ze allemaal voor uw gemak doornemen.

Roest of corrosie rond uw leidingen

Er zijn vele oorzaken van roest rond uw leidingen. Als u vermoedt dat uw leidingen al een tijdje aan het roesten zijn, kunt u ze het best door een vakman laten nakijken. Zij kunnen nagaan of dit te wijten is aan veroudering of verwaarlozing van het systeem en het gebruik van agressieve chemicaliën die corrosie veroorzaken.

De loodgieter zal komen met hun gespecialiseerde apparatuur om een einde te maken aan deze vervelende corrosie voordat het begint met het veroorzaken van schade of problemen. U denkt misschien dat u geen controle heeft over het feit of uw pijpleiding wordt beschadigd door water corrosie, maar de waarheid van de zaak is; een professional kan helpen de zaken in orde te houden!

Leidingen kunnen tot wel 20 jaar meegaan

Leidingen zijn een investering met een lange levensduur. Ze kunnen 20 jaar of meer meegaan, dus u wilt een zo eerlijk mogelijk antwoord als u overweegt of ze in de komende jaren aan vervanging toe zijn.

Heeft u nagedacht over de leeftijd van de leidingen in uw huis? Boomwortels kunnen erin groeien en grote, dure lekken veroorzaken! Controleer of er tekenen zijn die op een probleem kunnen wijzen.

Kalkaanslag in leidingen

Leidingen zijn nuttig om water van de bron naar de plaats te leiden waar het heen moet, maar als er zich na verloop van tijd kalk in de leidingen ophoopt, kan dit ernstige structurele schade veroorzaken. Deze minerale ophopingen creëren kleine gaatjes die in muren en onder vloeren sijpelen en uiteindelijk leiden tot dure reparaties of zelfs vervanging als de doorstroming wordt beperkt als gevolg van verstoppingen veroorzaakt door deze ophopingen. Een eenvoudige manier om dit probleem te voorkomen is een regelmatig onderhoud van uw sanitair systeem.

https://www.lekdetectie-totaal.nl/blog/waarom-ontstaan-er-waterlekken/