Nieuw West in the Picture
Image default
Woning en Tuin

Gras voor siertuinen en gras voor reguliere tuinen: het verschil

Gras wordt op verschillende manieren gebruikt. In sommige tuinen als siertuinen, gaat het enkel om het creëren van een mooie strakke grasmat waar nauwelijks op wordt gelopen, die dus nauwelijks wordt gebruikt. In andere tuinen wordt op een grasmat gespeeld of gevoetbald. Dit gras moet tegen een stootje kunnen en wordt juist wél veel gebruikt.

Elk type grasmat andere typen gras
Voor elk type grasmat zijn dus andere typen gras ontwikkeld. De typen gras kunnen worden onderverdeeld in de volgende 3 categorieën:

Gras voor een siergazon
Een siergazon wordt niet vaak betreden. Het gras hoeft daarom niet heel sterk te zijn, is kwetsbaar, heeft fijne bladeren en groeit langzaam. Ook moet een siergazon goed worden. Een siergazon bestaat volledig uit roodzwenkgras.

Grassen voor een speelgazon

 Een speelgazon bestaat uit sterke soorten gras. Dat gras groeit op vrijwel iedere ondergrond en kan tegen een stootje. Een speelgazon bestaat bijvoorbeeld uit roodzwenkgras en veldbeemdgras.

Grassen voor een schaduwgazon
Een schaduwgazon ligt op plekken in de halfschaduw. Ook op die plekken zal schaduwgras dan ook goed groeien. Meestal bestaat een schaduwgazon voor honderd procent uit bosbeemdgras.

Graszoden prijs afhankelijk van de kwaliteit

Voor welk type gazon je ook kiest, de prijs van de graszoden die je voor de aanleg van je gazon gebruikt, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de graszoden. Daarom is het van groot belang om vóór het graszoden van je keuze goed naar de kwaliteit van de graszoden te kijken. Dit helpt voorkomen dat je tijdens of na het leggen van de graszoden (je gazon) voor onaangename verrassingen komt te staan.

Shop je de graszoden via een online tuincentrum, dan vind je meer informatie over de kwaliteit van de graszoden die er verkrijgbaar zijn onder het kopje ‘Productinformatie’, superhandig!