Nieuw West in the Picture
Image default
Dienstverlening

Waar zijn elektriciens verantwoordelijk voor?

Een elektricien in Schiedam speelt daarbij een grote rol. In deze moderne tijd zou het leven niet mogelijk zijn zonder elektriciteit. Mensen gebruikten kaarslicht in plaats van gloeilampen en hadden nog niet zo lang geleden geen stopcontacten. Als gevolg van onze afhankelijkheid van elektrische bronnen, komt alles tot stilstand als de stroom thuis of op het werk uitvalt. Dankzij elektriciteit kunnen we televisie kijken, internetten, magnetronmaaltijden en meer. Zonder dat zou ons leven er drastisch anders uitzien. Bedenk hoeveel uw dag om elektriciteit draait, en het is altijd een uitdaging om u aan te passen aan een stroomstoring en een paar uur of dagen van het net te zijn. Het goede nieuws is dat bekwame elektriciens altijd beschikbaar zullen zijn om de stroomvoorziening te herstellen en de wereld weer op het goede spoor te krijgen wanneer dit gebeurt.

Meer dan alleen moderne superhelden

Elektriciens zijn meer dan alleen moderne superhelden, ze zijn een diverse groep professionals. Het werk gaat door, zelfs tussen stroomstoringen door, omdat ze voortdurend apparatuur of armaturen opnieuw bedraden, elektrische componenten inspecteren op veiligheid, bedrading en verlichting installeren en elektrische problemen oplossen. Een elektricien moet een aantal belangrijke eigenschappen bezitten om succesvol te zijn. Een van de belangrijkste is het kleurenzien. De kleur identificeert draad isolatie en unieke markeringen (meestal lijnen) die vaak op de isolatie zijn gedrukt. Deze hebben ook specifieke kleuren. Om te ontcijferen welke kleur draad wordt aangesloten op een bepaald apparaat of voeding, hebt u het bedradingsschema nodig. Andere belangrijke eigenschappen zijn het oplossen van elektrische problemen, wat ook uitstekende communicatieve vaardigheden en kritisch denken vereist. De meeste succesvolle elektriciens beschikken ook over fysiek uithoudingsvermogen en kracht.

Taken die elektriciens vaak doen

De meeste gewone mensen zouden zeggen dat elektriciens ondergeschikte elektrische bedrading, herbedrading, probleemoplossing, reparatie van elektrische storingen en elektrische inspecties doen, maar dat is niet alles. Het is veel ingewikkelder dan we denken. Ze moeten niet alleen technische bedradingen en schema’s lezen, maar ook blauwdrukken analyseren en bekijken. Ze weten ook hoe ze systemen voor verlichting en besturing moeten installeren. Ze moeten zichzelf ook updaten, leren en zich houden aan lokale voorschriften om ervoor te zorgen dat al het werk is gebaseerd op de nationale elektrische norm. Ten slotte leiden elektriciens ook andere elektriciens op en leiden ze in verschillende aspecten van de industrie. Samenvattend is er echt een veelbelovende carrière voor een goede elektricien, zelfs een functie op managementniveau.