Nieuw West in the Picture
Image default
Vervoer en transport

Hoe maak je een modelspoortunnel

Het bouwen van een modelspoortunnel is niet moeilijk als je weet hoe je een balkbrug moet bouwen. Dit type brug is eenvoudig te maken en goedkoop in gebruik.

Straalbruggen bestaan al zo lang als spoorwegen zelf. Hier zijn de stappen naar het bouwen van een tunnel. Je leert ook hoe je het moet schilderen en versieren. Hier leest je hoe je een spoorwegtunnel maakt. Nadat je alle stappen in het maken van een modelspoorbaan hebt doorlopen, plaats je je nieuwe brug over het spoor.

De eerste stap bij het bouwen van een modelspoortunnel is het snijden van piepschuimplaten die bij je lay-out passen. Zorg ervoor dat je ze parallel aan het spoor snijdt. Zodra je de zijkanten van de tunnel hebt gemaakt, lijm je ze op de plint. Als je piepschuimvellen gebruikt, plaatst je een stuk krantenpapier tussen de lagen om het model stabieler te maken. Hierna kunt je de tunnel vormen in de vorm van een curve. Daarna kunt je de binnenkant van de tunnel versieren met statisch gras of verf.

Zodra je je tunnel hebt gebouwd, moet je de zijkanten en de bovenkant van het model bouwen. De zijkanten en de bovenkant kunnen worden gevormd met dezelfde techniek als de plint. Daarna moet je de zijkanten en onderkant van de tunnel bedekken met gipsdoek of gewatteerd papier. Nadat de muren klaar zijn, kunt je de sporen en het treinmaterieel in de modelspoortunnel plaatsen. En als je klaar bent, kun je het schilderen!

Je kan piepschuimplaten gebruiken voor de tunnelwanden en portalen. Vergeet niet om ze parallel aan het spoor te knippen. Zodra je dit hebt gedaan, lijm je de vellen op de plint en weersta je ze met water. Als je wilt, kunt je een stuk krant tussen de piepschuimvellen plaatsen om de structuur stabieler te maken. Zodra de muren klaar zijn, kunt je de portalen en de voeringen vormen om de illusie van diepte te creëren.

Nadat de muren zijn gebouwd, kunt je de zijkanten en de bovenkant van de tunnel bouwen met piepschuimplaten. Je kunt ze zo plat of gebogen maken als je wilt. Zodra de zijkanten klaar zijn, kunt je beginnen met het bouwen van het interieur van de tunnel met behulp van gewatteerde krant of piepschuim. Afhankelijk van de grootte van de modelspoortunnel kunt je ook polystyreenschuim gebruiken voor een dak.

Je kunt een piepschuim buis op de juiste maat snijden voor de spoorlijnen. Als je klaar bent, kunt je beginnen met het maken van de tunnel. Je kunt meer piepschuim of gips toevoegen om het stabieler te maken. Je kunt ook wat piepschuim of bouwpapier plaatsen om een berg te maken. Door ballast aan je modeltrein toe te voegen, verloopt deze soepel.

Kom er ook achter hoe je zelf een modelspoorbaan bouwt