Nieuw West in the Picture
Image default
Entertainment

Lasergamen in de zomer: Doen of niet?

Lasergamen is een erg leuke activiteit voor jong of oud. Je kunt er erg veel speelplezier aan beleven omdat er erg veel spelmogelijkheden mogelijk zijn met lasergamen. De zomer is daarbij ook een erg leuke maand. Lekker van de zon genieten en buiten kunnen spelen zonder nat geregend te worden is natuurlijk ideaal. De twee combineren klinkt dan ook erg leuk. Zou je dan in de zomer laserguns moeten huren om jouw zomer nog leuker te maken?

 

Waarom wel?

Lasergamen is nou eenmaal een erg leuke activiteit. Je kan je er zo lang mee vermaken doordat er zo veel verschillende spellen mee gespeeld kunnen worden. De ruimte vinden kan nog wel eens lastig zijn, dus daar zijn de zomermaanden dan ideaal voor. Als het buiten namelijk lekker weer is kan je namelijk ook buiten lasergamen. Zo heb je meteen veel meer ruimte. Je kan in een bos bijvoorbeeld lasergamen zodat je ook nog wat schaduw en dekking van de bomen hebt, of op een voetbalveld als je wat dekking zelf neer zet. Je kan ook in een speeltuin lasergamen om zo nog wat actiever bezig te zijn. Opties genoeg dus om in de zomermaanden te lasergamen.

 

Waarom dan niet?

Het enige nadeel met lasergamen in de zomer is dat de zon erg fel schijnt. Dit heeft twee nadelen. Ten eerste kan je met je plezier in lasergamen vergeten dat je in de brandende zon staat. Voordat je het weet ben je dan verbrand. Zorg dan ook dat je je goed insmeert voordat je in de open zon gaat lasergamen, of zoek een plek op met schaduw. Een ander nadeel is dat de laserguns in de zon niet evenveel bereik hebben. Waar het bereik eerst 50 meter was, is dat nu waarschijnlijk meer rond de 30 tot 40 meter. Niet extreem erg, omdat dat alsnog een leuke afstand is om te spelen. Als je dit wilt voorkomen is het natuurlijk ook een idee om een plek met veel schaduw op te zoeken. 

 

In de zomermaanden is het dus erg leuk om gewoon lekker te gaan lasergamen. Je kan ervoor kiezen om in een bos te lasergamen of een andere beschaduwde plek. Zo heb je alle voordelen van het zomerse weer, zonder de nadelen die de zon met zich meebrengen voor lasergamen. Ideaal dus!