Nieuw West in the Picture
Image default
Geschenken

Horloge reparaties bij Juwelier Jos

Horloge reparatie

 

Een horloge is een gebruiksvoorwerp dat veelal vaak en voor langere perioden aan één stuk gebruikt wordt. Zo is een horloge onderhevig aan slijtage en schade en het is noodzakelijk om een horloge regelmatig te laten controleren en indien nodig onderdelen te laten repareren als deze zijn beschadigd. Zeker bij de duurdere merken is het belangrijk de horloge reparatie te laten doen door een ervaren horlogemaker.

Welke onderdelen van een horloge hebben vaak vervanging of reparatie nodig?

 

Kroon en/of stift

Een gevoelig onderdeel bij horloges is de kroon en de stift. 

De kroon wordt gebruikt om de tijd en datum op het horloge in te stellen en tevens kunt uw horloge hiermee opwinden.

De stift is de as die de kroon met het uurwerk verbindt. De stift zit binnenin het horloge en gaat dwars door het uurwerk heen.

 

Met een uitgetrokken kroon kan het gebeuren dat u na het instellen van uw horloge blijft hangen in uw kleding en dat de kroon en of stift daardoor beschadigd of afbreekt. Bij een beschadiging van een kroon bij een waterdicht horloge zal het horloge niet langer meer waterdicht zijn.

Het kan dan zijn dat de kroon helemaal is losgeraakt en moet worden vervangen. Een horloge reparatie kunt u over het algemeen niet zelf doen. 

 

Horloge reparatie is een gespecialiseerd vak. Onze horlogemaker zal zorgvuldig de reparatie van uw horloge doorvoeren. 

 

De horloge reparaties worden in ons eigen atelier uitgevoerd. Mochten er onderdelen besteld moeten worden dan wordt er van te voren door ons een prijsopgaaf gedaan. De prijsopgaaf is vrijblijvend maar wegens de arbeid niet kosteloos. Besluit u het horloge niet te laten repareren door ons dan vragen wij een vergoeding (vanaf €10) voor het onderzoek om te komen tot een prijsopgaaf. 

 

Glas van horloge heeft krassen of is kapot:

 

Glas vervangen.

 

Heeft uw horloge diepe krassen, is het glas kapot of heeft het horlogeglas een beschadiging? Dan kan Juwelier Jos het glas van uw horloge vervangen.

 

In ons atelier wordt door de horlogemaker de kroon en stift uit het horloge verwijderd waardoor het glas voorzichtig kan worden weg gehaald. Hierbij is het belangrijk dat geen glasdeeltjes zijn achtergebleven omdat deze deeltjes het uurwerk zouden kunnen beschadigen.

 

Er zijn drie soorten glas die gebruikt worden bij polshorloges;

Acryl glas, mineraal glas en saffierglas.

 

Wij informeren u graag over de prijs van de horloge reparatie en u adviseren over het te gebruiken materiaal.

 

Deze horloge reparatie kan niet onmiddellijk worden gedaan in de winkel van Juwelier Jos. U zult uw horloge in de winkel dienen achter te laten zodat onze uurwerkmaker uw horloge kan beoordelen en repareren. Dit is een minutieus werk dat veel tijd vergt, ook o met de horlogemaker afhankelijk is van de leveranciers von onderdelen.https://juwelierjos.nl/wat-doen-wij/horloge-reparaties/