Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Herstellen na een olecranon breuk met fysiotherapie

Een olecranon breuk is een fractuur van het bot aan het uiteinde van de elleboog. Het kan een aanzienlijke beperking veroorzaken in het dagelijks leven en vereist meestal een behandelplan om volledig te herstellen. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van dit herstelproces en kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het versterken van de spieren rond de elleboog.

De eerste fase van de fysiotherapie na een olecranon breuk is gericht op het verminderen van de pijn en het bevorderen van genezing. Afhankelijk van de ernst van de breuk kan dit betekenen dat er een immobilisatieapparaat moet worden gebruikt, zoals een brace of gipsverband, om de elleboog te beschermen. De fysiotherapeut zal ook verschillende technieken gebruiken om de bloedtoevoer naar het gebied te verbeteren en het genezingsproces te versnellen.

Zodra de genezing begint, zal de focus van de fysiotherapie verschuiven naar het herstellen van de mobiliteit en kracht in de elleboog. Dit kan beginnen met zachte oefeningen om de beweging van de elleboog te bevorderen, zoals het buigen en strekken van de arm. Naarmate de genezing vordert, zal de fysiotherapeut intensievere oefeningen voorschrijven om de spieren rond de elleboog te versterken en de bewegingsvrijheid te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van fysiotherapie na een olecranon breuk is het opnieuw aanleren van dagelijkse activiteiten. Dit kan betekenen dat de fysiotherapeut helpt bij het aanpassen van de manier waarop u taken uitvoert om uw elleboog te beschermen en te voorkomen dat er verdere schade optreedt. Het kan ook betekenen dat u specifieke oefeningen krijgt om de activiteiten uit te voeren die voor u belangrijk zijn, zoals sporten of werken.

Het herstelproces na een olecranon breuk kan lang duren en vereist geduld en toewijding. Het is belangrijk om de instructies van uw fysiotherapeut op te volgen en regelmatig oefeningen te doen om het beste resultaat te behalen. Met de hulp van fysiotherapie kunt u echter weer terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten en genieten van een volledig herstel van uw elleboog.

In conclusie, fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het herstelproces na een olecranon breuk. Het helpt bij het verminderen van pijn, het bevorderen van bloedsomloop en het toesteunen van het herstelproces. Aarzel dus niet om contact op te nemen met in elleboogklachten gespecialeerde fysiotherapeuten.

Klik hier voor meer informatie over herstellen na een olecranon break door fysiotherapie.

 

 

https://elleboogklachten.nl