Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Mentale gezondheid is super belangrijk

In een interview met Nick de Waard werd me meteen duidelijk dat mentale gezondheid het allerbelangrijkste is dat er is. Klik hier voor zijn website.

Zonder mentale gezondheid zijn we volledig de weg kwijt. Mentale gezondheid betekent dat je rustig bent in je hoofd en dat jij je lekker voelt. Hoe kun je van het leven genieten als je druk bent in je hoofd? Precies, dat gaat niet. Daarom wil je altijd je mentale gezondheid op nummer 1 zetten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal in balans blijft?

Start met ontspanningsoefeningen als basis

Nick de Waard raadt aan om altijd direct te starten met ontspanningsoefeningen. Hij heeft zelf een aantal ontspanningsoefeningen online gezet die je kunt proberen. Het gaat in dit leven namelijk om balans, zonder balans slaan we door en gaan we stress ervaren. Op het moment dat we druk zijn in ons leven en daar geen ontspanning tegenover staat, dan gaan we mentale klachten krijgen. 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoofdpijn
  • Moe zijn
  • Duizeligheid
  • Depressie
  • Paniekaanvallen

Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom geeft Nick al aan: neem meer ontspanning en zorg voor je mentale gezondheid. Dat is het allerbelangrijkste.

Ga aan de slag met een expert

Laat je helpen in dit proces. Het werd me tijdens het interview met Nick de Waard direct duidelijk: je wilt dit proces samen met iemand bewandelen. Als je het namelijk alleen gaat bewandelen, wordt het proces loodzwaar. Dat wil je natuurlijk niet. Je herstelproces kan namelijk veel sneller gaan als je hulp krijgt van iemand die jouw proces helemaal snapt.

Je kunt altijd contact opnemen met Nick, dat is geen enkel probleem. Probeer zo concreet mogelijk te zijn in wat je wilt, dan is er altijd een oplossing mogelijk. Wil je geen verandering en een betere mentale gezondheid? Dan is dat ook prima. Jouw keuze.

https://nickdewaard.nl/