Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Tips voor de aanschaf van een sauna badjas

Het lijkt wel voor de hand liggen en misschien is dat ook wel zo, maar als je voor het eerst een sauna ingaat, kan het nog wel handig zijn om dit weten. Niet elke badjas is namelijk even geschikt en je moet dus op een paar dingen letten. Deze tips kunnen je een handje helpen. 

  1. Kijk naar het materiaal

Je zou denken dat een badjas erg simpel is en dat ieder materiaal wel prima is. Dat is eigenlijk ook wel zo, maar niet perse voor een sauna. Je hebt in een sauna iets nodig dat goed bestand is tegen warmte en vocht.Zoals de handdoeken van saunahanddoek.nl Als je dan goed kijkt, blijft er al een stuk minder over. Het beste wat je kunt kopen is een badjas gemaakt van katoen. Dit materiaal beschermt je lichaam het beste tegen de hitte. Katoen heeft een hoge absorptiegraad, ventileert goed en heeft een sneldrogend effect. Dit geldt voor alle soorten katoen dus dat scheelt een hoop. 

  1. Kies een opvallende kleur

Het klinkt misschien heel gek, maar dit kan een grote voordeel zijn. Tijdens een dagje wellness komt het ook wel voor dat je jouw badjas even aan de kant zet of hang aan een kapstok. Het is dan wel zo fijn als je hem weer snel terug kunt vinden. Iedereen loopt daar met een witte badjas en dan raak je ook wel een beetje de weg kwijt. Soms wordt er nog gedacht dat het niet toegestaan is, maar in de meeste sauna’s is dit wel gewoon toegestaan. Een opvallende kleur badjas herken je meteen en andere kunnen dan ook niet in de war raken met jou. Alleen maar goed dus. 

  1. Zorg voor weinig gewicht  

Tijdens dat je in de sauna bent, wil je er uiteraard zo comfortabel mogelijk bij zitten. Het is daarom geen zin als je een badjas koopt met een capuchon bijvoorbeeld. Dit zorgt alleen maar voor meer gewicht en je zult het ook vrij weinig tot helemaal niet gebruiken. Als je uiteindelijk kiest voor een katoenen badjas kun  je ook kijken naar wat de dunste modellen zijn. Het voelt alleen maar fijner aan en geeft je nog de extra ontspanning waar je naar zoekt. Het neemt ook zoveel ruimte in als je jouw tas aan het inpakken bent.Je kunt deze ruimte dan nu gebruiken voor andere spullen die handig zijn. 

  1. Koop een back-up 

Stel je bent net de sauna in geweest en je badjas is nu helemaal bezweet, maar je wilt nu nog iets anders doen. Dan is het niet fijn om in dezelfde badjas rond te lopen. Om deze reden is het handig als je nog een extra badjas in je locker hebt liggen, Voor jezelf, maar wellicht kun je er ook een ander blij mee maken. Je weet immers nooit wanneer het goed van pas komt. Het is om deze reden geen weggegooid geld en je kunt hem ook gewoon laten liggen, totdat je de badjas nodig hebt. 

Als je hier een beetje op let, kun je de perfecte badjas wel vinden ook kan je gaan voor een XXL badlaken . Het voordeel is vooral ook dat je er niet vaak eentje opnieuw hoeft te kopen. Een goede badjas gaat erg lang mee en je kunt er dus volop van genieten en gebruik van maken. Doe dit ook vooral en plan meteen jouw dagje sauna.