Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Wat is het doel van fysiotherapie?

Een persoonlijk fysiotherapieprogramma helpt u om uw vroegere activiteitenniveau weer op te pakken. Het stimuleert u om veranderingen in uw levensstijl aan te brengen die u helpen om toekomstige blessures te voorkomen en tegelijkertijd uw algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

Waarom hebben we fysiotherapie nodig?
Fysiotherapie is bijna altijd een positieve levensveranderende ervaring voor degenen die met een bekwame fysiotherapeut werken. In sommige gevallen is het zelfs effectiever dan een operatie, zoals bij knie fysio Amsterdam en in gevallen van rugklachten.

De meest voorkomende redenen voor fysiotherapie zijn de volgende:

1. Om pijn weg te nemen of te verminderen
Wanneer u ondraaglijke pijn in uw gewrichten heeft, kunnen manuele therapietechnieken zoals mobilisatie van weke delen de pijn verminderen. Andere behandelingstechnieken zoals elektrische stimulatie, taping of echografie (wordt niet alleen gebruikt voor beeldvorming) kunnen de bloedcirculatie verbeteren en een snellere genezing bevorderen. Deze behandelingsmethoden kunnen ook terugkerende pijn voorkomen.

2. Vermijd invasieve chirurgie
Wanneer fysiotherapie kan helpen de mobiliteit en functie van gewrichten te herstellen, kan een operatie worden vermeden. Fysiotherapie alleen kan veel gewonde weefsels helpen genezen zonder hechtingen. En als u toch geopereerd moet worden, helpt de preoperatieve therapie u bij de voorbereiding op de operatie en bij een sneller herstel daarna.

3. Mobiliteit verbeteren
Als u moeite hebt met bewegen, lopen of staan, of u nu een actieve sporter bent of een bejaarde, is fysiotherapie goed voor u. U zult veel baat hebben bij het versterken en strekken van uw spieren en gewrichten. Naast het opstellen van een persoonlijk zorgplan, kan uw therapeut u helpen bij het kiezen van het meest effectieve hulpmiddel, zoals een wandelstok of een paar krukken.