Nieuw West in the Picture
Image default
Mode en Kleding

Het onstaat van TEVA sandalen

Sommige zomerbanen, zoals het scheppen van ijs of het rijden van een postroute, zijn slechts een knipoog naar ons professionele leven. Anderen, zoals Mark Thatcher’s universiteitszomerbaan van het begeleiden van rafting trips in de Grand Canyon’s Colorado River, hebben een meer wijdverspreide weerklank.

Thatcher is de oprichter van Teva (Hebreeuws voor “natuur”), de met klittenband beklede sportsandaal die de manier waarop buitensporters rivieren en bergen doorkruisten veranderde en een geliefd icoon in de buitengemeenschap is geworden.

Als riviergids heeft hij zijn slippers zo aangepast dat ze door alle hobbels en zelfs de slippers van zijn boot op zijn voeten blijven staan. Na zijn afstuderen werkte hij als onderzoeksgeofysicus, maar in 1982 werd hij ontslagen. Zijn volgende stap, zo besloot hij, was zijn passie voor het buitenleven te volgen door zijn sandaalontwerp naar een hoger niveau te tillen.

Zijn inspiratie voor de sandaalbanden kwam van klittenband – het gemakkelijk aan te passen karakter van klittenband kon net zo goed worden toegepast op schoeisel. Een paar patenten, handelsmerken en herontwerpen later werd de moderne Teva-sandaal geboren. De Teva Universal, met sneldrogende polyester banden, een gedempt voetbed, rubberen buitenzool en een serie klittenband, is vandaag de dag nog steeds de meest populaire stijl van het merk.

Er zijn nog veel meer ontwerpen om uit te kiezen, waaronder plateausandalen, speciale patrooncollecties (zoals de herdenkingssandalen van de Grand Canyon) en wandelschoenen. Hoewel het uiterlijk kan verschillen, zijn de kenmerken die constant blijven in het Teva-merk comfort, all-weather en all-terrain duurzaamheid, en ondersteuning.

Patronen zijn ook een kenmerk van Teva sandalen. Naast de effen kleuren maakt het meer plezier en funky opties. Samenwerkingen met ontwerpers als Anna Sui en trendy startups als Outdoor Voices openen de fanbase verder, voorbij de pure buitenmensen, voor modebewuste recreanten.

Of je nu in een nationaal park wandelt of door de stad loopt, het is bijna onmogelijk om iemand met een paar Teva-sandalen (zoals bijvoorbeeld de drie Insider Reviews leden hieronder) niet tegen het lijf te lopen. Ik heb mijn eerste paar een paar weken geleden geprobeerd, terwijl Sally en Breton in Tevas zijn opgegroeid, en ik kan alleen maar jaloers zijn op het feit dat ze al zo vroeg kennis hebben gemaakt met deze sportsandalen.