Nieuw West in the Picture
Image default
Gezondheid

Kampt u met een neussprayverslaving?

Het praten over een vervelende neussprayverslaving wordt niet veel gedaan in Nederland. Er blijkt een taboe te rusten op deze vorm van verslaving. Kampt u zelf met een neussprayverslaving? Of vermoedt u dat iemand in uw omgeving te maken heeft met een neussprayverslaving? Dan is het tijd dat er iets gaat veranderen. Het hebben van een neussprayverslaving is minder onschuldig dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Het betreft een serieuze verslaving met zeer serieuze gevolgen. Dus, kampt u of iemand in uw omgeving met een neussprayverslaving? Trek dan aan de bel, vraag om hulp en kom van uw verslaving af.

Wanneer spreken we van een neussprayverslaving?

Daar nagenoeg een ieder bij een verkoudheid weleens gebruik maakt van een neusspray, valt een verslaving niet altijd op. Een neussprayverslaving begint vaak bij het gebruik van neusspray bij een verkoudheid, maar loopt al snel uit de hand. Even wat neusspray gebruiken om uw neus weer open te maken, lijkt onschuldig maar niets is minder waar. Als u meer dan de aanbevolen dosering gebruikt op een dag én de neusspray langer dan één week gebruikt, spreekt u van een neussprayverslaving. Zoals bij iedere verslaving is er ook hier sprake van afhankelijkheid van een bepaald middel, in dit geval dus van neusspray.

Hoe kom ik van een neussprayverslaving af?

Het hebben van een neussprayverslaving is dus vervelend, maar bovenal gevaarlijker dan veel mensen weten. Het is dan ook zaak om van uw neussprayverslaving af te komen. Maar, hoe dan? Een verstopte neus kan namelijk behoorlijk wat hinder geven. Zo kan een verstopte neus uw dagelijkse nachtrust verstoren en ervoor zorgen dat u zich minder goed kan concentreren. Wanneer u stopt met neusspray zult u in eerste instantie weer een verstopte neus ervaren. Het is iets waar u een aantal dagen doorheen moet om vervolgens resultaat te bemerken. Ook is het mogelijk om de neusspray per neusgat af te bouwen.